Başakşehir - Fenerbahçe muhtemel 11'ler

Fenerbahçe, Süper Lig'de 2021-2022 sezonun beşinci haftasında Başakşehir ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Başakşehir - Fenerbahçe muhtemel 11'ler
19 Eylül 2021 - 02:39 - Güncelleme: 19 Eylül 2021 - 22:28
Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun beşinci hafta maçında Başakşehir ile Fenerbahçe kozlarını paylaşacak.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda saat 19:00'da oynanacak mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Başakşehir: Volkan, Ömer Ali, Duarte, Youssouf, Lima, Tolga, Mahmut, Visca, Berkay, Deniz, Okaka

Fenerbahçe: Altay, Serdar Aziz, Min-Jae, Serdar Aziz, Samuel, Meyer, Gustavo, Ferdi, Pelkas, Mesut, Valencia

Yenilgiyi unuttu

Tam 8 sezondur şampiyonluğa hasret olan ve bir kez daha zafer hedefiyle yola çıkan Fenerbahçe, sezonu Adana'da açacak. Vitor Pereira ile yeni bir döneme başlayan sarı-lacivertliler, kurgu olarak da ciddi değişikliklere gitti. Hazırlık maçların 3'lü savunmayı tercih eden Pereira'nın bu silahı ligde nasıl işleyecek merak ediliyordu.

İlk resmi maçına ligde Adana Demirspor karşısında çıkan sarı-lacivertliler, oyun olarak fazla tatmin etmese de zorlu deplasmandan Mesut Özil'in golüyle 3 puan alarak dönmeyi başardı. Avrupa Ligi'nde de Helsinki karşısında 1-0 kazanmayı bildiler.

Sonrasında zorlanmalarına karşın Antalyapsor'u son dakikalarda gelen gollerle 2-0 yenerek ligde de 2'de 2 yaparak hedeflerini tutturdular. Helsinki'yi de rövanşta 5-2'lik skorla geçen sarı-lacivertliler, yoluna kayıpsız devam etmeyi başardı. Ligde 3. haftada ise Altay'ı da deplasmanda 2 golle devirerek 9 puana ulaştılar. Ancak son lig karşılaşmasında Sivasspor engelini aşamadılar ve sahadan 1 puanla ayrıldılar.

Birkaç gün önce UEFA Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt'a konuk olan Fenerbahçe, galibiyeti elden kaçırdı. Son dakikada penaltı atışından faydalanamayan sarı-lacivertlilerde yenilmezlik serisi 7 maça yükseldi.

Fenerbahçe 5-3 önde

Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanan son 10 maçta 2 kez beraberlik sonucu çıktı. Sarı-lacivertliler 5 karşılaşmayı kazanırken Başakşehir sahadan 3 kez galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum