Başakşehir Fenerbahçe'yi şoka soktu

Bu sonucun ardından bu sezon ligde  ilk yenilgisini alan Fenerbahçe 5 puanda kalırken, Başakşehir puanını 9'a çıkardı ve puan sıralamasında üçüncü sıraya yükseldi.

Başakşehir Fenerbahçe'yi şoka soktu
09 Eylül 2017 - 21:11 - Güncelleme: 09 Eylül 2017 - 21:49

Fırat Aydınus'un yönettiği Spor Toto Süper Lig'in 4.Hafta maçında Fenerbahçe Medipol Başakşehir'i konuk etti.

Başakşehir golle başladı

Ülker Stadyumu'ndaki karşılaşmaya hızlı başlayan Abdullah Avcı yönetimindeki Başakşehir 2.dakikada golü buldu. Emre Belözoğlu'nun sol kanattan kullandığı korner atışında topa iyi yükselen Ganalı savunma oyuncusu Josef Attamah konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından Fenerbahçe moral bozukluğu içine girerken Başakşehir daha organize bir görüntü verdi. İlk kez Fenerbahçe forması giyen Luis Neto ile Skrtel'in uyumsuzluğu göze çarptı.

29.dakikada Napoleoni'nin vuruşu Volkan'dan sekti. Boşta kalan topu Adebayor kaleye gönderdi. Ağlara doğru gitmekte olan topu Skrtel son anda kornere attı.

Adebayor'dan bir şok daha

33.dakika oynanırken bu kez sağ kanattan Caiçara'nn yaptığı ortada topa çok iyi yükeselen Emmaneul Adebayor'un vuruşunda kaleci Volkan'a da çarpan top ağlara gitti: 0-2

Golün ardından Fenerbahçe temposunu yükseltti ve rakip kalede gözükmeye başladı.

Dirar'la umutlandı

43.dakikada Fenerbahçe'nin sezon başından beri en arzulu oyuncusu olarak göze çarpan Valbuena'nın sol kanattan yaptığı ortada Josef'in kafa vurmasını engellemek isteyen kaleci Volkan Babacan'ın yumruğu kısa düştü. Ceza alanının hemen içinde topla buluşan Dirar bekletmeden topu ağlara gönderdi: 1-2

İlk yarıda Fenerbahçe'den Josef de Souza, Başakşehir'den ise Epureanu, Emre Belözoğlu, Clichy ve Volkan Babacan sarı kart gördüler.

İkinci yarının başında Fenerbahçe yine temposuz bir futbol sergiledi.

59.dakikada oyunun ilk değişikliği geldi ve Napoleoni'nin yerine İrfan Can Kahveci girdi.

Janssen oyuna girdi

64.dakikada Aykut Kocaman'dan ilk hamle geldi. Isla'nın yerine sarı-lacivertli takımın Tottenham'dan kiraladığı Vincent Janssen oyuna dahil oldu. Dirar sağbeke geçti. Fenerbahçe Janssen'in girişiyle daha atak bir görüntü sergilemeye başladı.

69.dakikada Dirar'ın sağdan yaptığı sert ortaya hiçbir Fenerbahçeli dokunamadı.

71.dakikada etkisiz bir görüntü çizen Giuliano'nun yerine Aatif Chahechouhe oyuna dahil oldu.

Aatif'ın girişiyle Fenerbahçe özellikle sağ kanadı daha etkili kullanmaya başladı.

Ortalık karıştı, beraberlik geldi

78.dakikada Fenerbahçe'nin Valbuena'yla kullandığı köşe vuruşunda Skrtel'in kufa vuruşu Clichy'nin müdahalesiyle ağlara gitti. Yardımcı hakem Serkan Ok pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırırken Fırat Aydınus orta noktayı işaret etti. Aydınus'un yardımcısıyla yaptığı görüşmenin ardından gol geçerli sayıldı.

82.dakikada İsmail Köybaşı sarı kart gördü. Aynı dakikada Dirar'ın yerine Şener oyuna dahil oldu.

83.dakikada Elia'nın yerine Kerim Frei girdi.

86.dakikada Valbuena'nın sağ kanattan yaptığı ortada Janssen'in kafa vuruşu direğin hemen yanından auta gitti.

87.dakikada Adebayor'un yerine Mevlüt Erdinç oyuna dahil oldu.

89.dakikada Edin Visca'nın güzel şutunu Volkan Demirel aynı şekilde kornere çeldi.

Kadıköy sessizliğe büründü.

Karşılaşmanın sonuna 5 dakika eklendi. 90+3 oynanırken Başakşehir'in Beşiktaş'tan transferi Kerim Frei ceza alanı dışında iki Fenerbahçeli oyuncuya fake attıktan sonra harika bir vuruşla Başakşehir'i bir kez daha öne geçirdi: 2-3

Bu sonucun ardından bu sezon ligde  ilk yenilgisini alan Fenerbahçe 5 puanda kalırken, Başakşehir puanını 9'a çıkardı ve puan sıralamasında üçüncü sıraya yükseldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum