Rıdvan Dilmen: Futbol var icraat yok

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’nin Başakşehir’e 3-2 mağlup olduğu karşılaşma sonrası NTV Spor’da maçı analiz etti. Dilmen, “Taraftar bir mermi daha kullandı ve maça geldi” dedi.

Rıdvan Dilmen: Futbol var icraat yok
09 Eylül 2017 - 21:02 - Güncelleme: 10 Eylül 2017 - 14:09

NTV Spor’da yorumlarda bulunan Rıdvan Dilmen’in karşılaşma sonrası kritikleri şöyle:

“2-2’den sonraki maça bakalım. Başakşehir daha iyi. Kerim Frei muazzam bir gol attı. Köşeye bırakmış. Volkan sola gitti, penaltı atar gibiydi. Volkan’ı da oraya gönderdi. İyi bir kadro, organize bir kulüp, iyi bir teknik direktör ve başkan”

BUGÜN BAŞAKŞEHİR’İ BEĞENMEDİM”

“Başakşehir’i tebrik edelim. Başakşehir, organizasyonu iyi bir takım. Başakşehir’i bugün beğenmedim. Ama Fenerbahçe’ye 3 tane gol attılar. Fenerbahçe’nin 1 gol yediği maç yok. Resmi maçlarda hep gol yemiş. Herkesten iki gol yiyorlar”

“TARAFTAR BEŞİKTAŞ MAÇINA DA GELİR”

“Aziz Yıldırım Mayıs ayında transferi bitireceğiz dedi. Neto, Soldado, Janssen ne zaman geldiler? Galatasaray daha erken bitirdi. Fenerbahçe’nin 5 puanı var. Taraftar, bir mermi daha kullandı ve maça geldi. Beşiktaş maçına da geleceklerdir. Puan farkı açılıyor. Neto ile Skrtel ilk kez oynuyor. Fenerbahçe bir de kendi karakterinin dışında bir format ile sahaya çıktı. Günümüz teknik direktörlerinin analiz ve bilimlerden faydalanması lazım. Tartışmasız. Aykut Kocaman, önce sen diyor”

“GUILIANO İÇİN ORTA SAHA ÜÇE ÇIKTI”

“Başakşehir ne yaptı? Bir tek oyuncu değişti. Ben düzeni bozmayayım, duran toptan da gol atabilirim diye düşünüyor. Abdullah Avcı Fenerbahçe’yi analiz etmiyor mu, ediyor.  Mesela, Fenerbahçe’de Giuliano Aykut Kocaman’ın istediği tarzda bir oyuncu değil. Giuliano, sağ açık gibi oynadı, başına dert oldu. Giuliano oynayabilsin diye orta sahanın ortası üçe çıktı. 

“SEYİRCİ BULAZSINIZ”

 

Fenerbahçe oynuyor ama pozisyon yok. 3 dakikalık özette Volkan’ın çıkardığı pozisyonları görürüz. Volkan Babacan’ın kurtardıklarını da düşünelim. Fenerbahçe oynuyor ama icraat yok. Tabi ki sabır lazım. Fenerbahçe tribünü Beşiktaş maçında da tribünü doldurur. Ama ondan sonra seyirciyi bulamazsınız. Bulursanız da onlar küfür etmek için gelenlerdir.

Dilmen’in Fenerbahçe ile Başakşehir arasındaki maçının devre arasında açıklamaları şöyle: 

“Bir fıkra anlatarak başlayayım. İki arkadaş kahvede muhabbet ediyor. Biri diğerine, ‘Sen iyi boksörsün’ deyip dolduruşa getiriyor. Dolduruşa gelen boksör ödüllü bir turnuvaya katılıyor. Kura ile finale kadar geliyor. Finalde ise bu dolduruşa gelen arkadaş fena halde dayak yiyor. Ama imdadına gong sesi yetişiyor. Kenara gelince arkadaşına, ‘Ben nasılım’ diye soruyor. Dayak yediğini görünce de arkadaşına, ‘Biri bana vuruyor ona dikkat et’ diyor. Fenerbahçe’ye de bu maçta biri vuruyor”.

“BAŞAKŞEHİR KAZANABİLİR”

“İyi oynadığını zannedersen Başakşehir kazanabilir. Ciddiye almadığın zaman kontra silahları var mı, var. Duran toptan silahları var. Dirar’ın etkili oyunu vardı. Josef, Ozan, Valbuena kötü oynamıyor. Giuliano yaratıcılıktan uzak kaldı. Üçüncü bölgede Fenerbahçe, Başakşehir müsaade etmezse gelemiyor ve orada çoğalamıyor. Dirar’ın vuruşu çok değerli bir vuruş. Kolay kolay o vuruş yapılmaz”

“GOLLERİ ÇIKAR!”

“İki takım hazırlanmış. İlk dakikalarda gol olacak diye kimse hazırlanmamıştır. Aykut Kocaman rakibe göre analiz yapıyor. Bugün de bunu gördük. Valbuena’nın yaratıcı olması önemli. Paslaşmalar iyi, top rakipteyken kazanmaya çalışıyorlar. Seyirci protesto edeyim mi, etmeyeyim mi diye düşünürken Fenerbahçe 2-1 yaptı. Golleri çıkarırsan  Fenerbahçe çok iyi denebilir. Pozisyon vermedik diyebilirler. Ben hayatımda hiç görmedim. Vakit geçirdiği için ikinci sarı karttan atılan bir kaleci göremedim. Fenerbahçe’nin uyumaması gerekiyor. Yoksa anlattığım fıkradaki boksör gibi Tak diye 3 olabilir”

“ŞANSI YARATMALI”

“Şansı insanlar bazen kendi yaratır. Teknik direktör Abdullah Avcı, Emmanuel Adebayor’un arkasında oynayan Napoleoni’yi skor 2-0 olsaydı çıkarabilirdi. Ama Avcı'nın, oyuna hükmettiğini görmesi lazımdı. Başakşehir, orta sahaya ikinci yarıda bir değişiklik yapacaktır diye düşünüyorum”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum