Başakşehir'in mimarlarından; Edin Visca

Başakşehir'de bu sezon şampiyonluğun mimarlarının başında kuşkusuz Edin Visca geliyordu! Peki Bosnalı Türk futbolunda kısa sürede bu istikrarı yakalarken nasıl bir performans sergiledi, neler yaptı?

Başakşehir'in mimarlarından; Edin Visca
24 Temmuz 2020 - 08:51 - Güncelleme: 24 Temmuz 2020 - 08:58
FUTBOO | Başakşehir, Süper Lig'de tarihi bir zafere imza atarak şampiyonluğa ulaştı. Elbette bu mutlu sona ulaşılırken bazı kahramanlar da ön plana çıktı. Onlardan biri de kuşkusuz Visca oldu! Peki Edin Visca bu sezon ne yaptı ve şampiyonluktaki etkisi ne kadardı?

2011 yılında Zeljeznicar'dan yalnızca 400 bin euroya transfer edilen Edin Visca'nın Türkiye kariyerinin böyle geçmesini kimse beklemiyordu.  21 yaşında geldiği bu ülkede, her yıl oyunun üstüne koyarak ilerleyen Boşnak futbolcu, artık Başakşehir'in efsanesi ve belki de Türk futbol tarhinin en önemli figürlerinden biri haline geldi.

Visca, elbette geçtiğimiz sezonlarda da olduğu gibi bu sene takımına önemli katkılar sundu. Öncelikle yıllardır Başakşehir'in şampiyonluk yarışında yer almasında en büyük paya sahip olan Visca, takımına bu yoldaki gerekli olan tecrübeyi kazandırdı.

Bu sene ise değişen kadro ve teknik ekibe rağmen performansında hiçbir düşüş yaşamayan Visca, yine kritik anlarda sahne alarak takımına en azından oyun olarak liderlik etmeyi başardı. 2017-2018 sezonunu 9 gol, 16 asist ve 2018-2019 sezonunu 13 gol, 14 asistle tamamlayan Visca, performansını bu seneye de taşımayı başardı ve şampiyonluğun kilit isimlerinden biri haline geldi.

Süper Lig'de 25 gole katkısı oldu

Okan Buruk yönetiminde roller daha eşit paylaşılsa da 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon da Süper Lig'de 32 maçta 12 gol, 13 asistlik performans sergilemeyi başardı.

Başakşehir'in tarihinin ilk şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan futbolculardan Edin Visca'nın heykelinin dikilmesi bile gündeme geldi.

Geçtiğimiz günlerde Başakşehir Futbol Kulübü'nün resmi hesabı, Edin Visca heykelinin bulunduğu bir görseli paylaşarak, "Var bir hayalimiz!" paylaşımında bulundu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum