Kalesinde şampiyonluk duvarı ördü

Kurtarışlarıyla birçok maçta takımını kurtardı, kalesinde adeta duvar ördü. Başakşehir'de şampiyonluğun en kilit isimlerinden biri kaleci Mert Günok oldu.

Kalesinde şampiyonluk duvarı ördü
24 Temmuz 2020 - 09:00
FUTBOO | Başakşehir'in sezonu şampiyon tamamlamasındaki en kilit isimlerden biri de şüphesiz Mert Günok oldu. Milli file bekçisinin kalesini koruduğu Başakşehir, hem mutlu sona ulaşırken hem Süper Lig'in en az gol yiyen ekibi oldu.

"Şampiyon olmak istiyorsan atan ve tutanın iyi olacak" ifadeleri, birçok zaferin şifresi gibidir. 

Özellikle Süper Lig'in son dönemindeki şampiyonluklara bakıldığında Muslera başka olmak üzere, kaleciler genelde ön plana çıkmış ve zafer yolunda önemli paya sahip olmuşlardır.

Mert Günok da yaptığı kurtarışlar ve takım arkadaşlarına saha içinde verdiği güvenle Başakşehir'i şampiyonluğa taşıyan isimlerin başında geldi.

Kalesine duvar ördü

Bu sezon Başakşehir formasıyla 33 maçta sahaya çıkan Mert, kalesinde 31 gol gördü. Bu performans sayesinde turuncu lacivertliler, ligin en az yiyen takım unvanına sahip oldu. Tecrübeli kaleci, geçen sezon da 34 maçta kalesinde yalnızca 22 gole izin vermişti.

Kariyerindeki üçüncü şampiyonluk ama...

Mert Günok, kariyerindeki üçüncü şampiyonluğunu yaşasa da bu zafer, onun için çok daha farklı olacaktır. Daha önce 2010-2011 ve 2013-2014 sezonlarında Fenerbahçe ile mutlu sona ulaşan Mert, ilk kez bu sezon kalenin tek sahibi oldu ve şampiyonluğun mimalarından biri olmayı başardı.

Son virajda ayakta tuttu

Başakşehir, koronavirüs arasından sonraki 7 maçta yalnızca 6 gol yedi. Mert Günok 3 karşılaşmada kalesini gole kapatırken yaptığı kritik kurtarışlarla alınan 16 puana büyük katkılarda bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum