Başakşehir kupayla taçlandıramadı

Süper Lig'de tarihinin en iyi sezonunu geçiren Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nı da finalde kaybederek rüya sezonu kupasız tamamladı.

Başakşehir kupayla taçlandıramadı
04 Haziran 2017 - 13:24

Süper Lig'i daha önceki iki sezonda 4. sırada tamamlayarak istikrarlı bir şekilde gelişimini sürdüren turuncu-lacivertliler, 3. haftada oturduğu liderlik koltuğunda 15 hafta kaldı.

Süper Lig’de son haftaya kadar Beşiktaş'ın 4 puan gerisinde giren Başakşehir, siyah-beyazlıların puan kaybetmemesiyle şampiyonluk umutlarını son haftada yitirdi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ

Süper Lig’i ikinci sırada bitirerek 3. ön eleme turunda turnuvaya katılmaya hak kazanan Başakşehir, tarihinde bir ilke imza atıp gruplara kalmak istiyor. Son iki sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden İstanbul ekibi, tarihinde bir  ilki yaşayacak.

Başakşehir, iki ön eleme turunu geçmesi halinde gruplara kalacak, elenmesi halinde ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

FİNALDE KAYBETTİ

Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ve Fenerbahçe gibi güçlü ekipleri turnuvanın dışına iterek adını finale yazdırdı.

Turuncu-lacivertliler, Atiker Konyaspor ile oynadığı final maçında rakibine penaltı atışları sonucunda kaybetti ve kupaya uzanamadı.

50 MAÇTA 5 KEZ MAĞLUP OLDU

Başakşehir, bu sezon 50 resmi maça çıktı. Süper Lig'de 34, Ziraat Türkiye Kupası'nda 12 ve UEFA Avrupa Ligi'nde 4 maç oynayan Başakşehir, yalnızca 5 yenilgi aldı.

SAHASINDA YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİ

Başakşehir, Süper Lig'de evinde oynadığı karşılaşmalarda aldığı sonuçlarla dikkati çekti. Abdullah Avcı ve öğrencileri, sahasındaki 17 maçta yenilmedi.

Ligde 2015-2016 sezonunun son 5 iç saha karşılaşmasını da kaybetmeyen turuncu-lacivertliler, evindeki yenilmezlik serisini 22 maça yükseltti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum