Hükmen galip ilan edilmeliyiz

Yönetici Cihat Kumuşoğlu: “Federasyona başvuruda bulunduk, yanıt bekliyoruz. Sanırım Türk spor tarihinde maçın ortasında oyunu bırakıp çıkmak sonra yeniden girmek ilk kez oldu.”

Hükmen galip ilan edilmeliyiz
04 Haziran 2017 - 13:13

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde yarı final play-off serisinde Anadolu Efes ile karşılaşan Beşiktaş yönetimi, dün akşam oynanan ve 66-65 kaybedilen üçüncü maçta hükmen galip ilan edilmeleri için Türkiye Basketbol Federasyonu’na başvuru yaptı.

Maçın ilk yarının sonlarında hakem kararlarına tepki gösteren Anadolu Efes’in oyuncuları soyunma odasına gitmiş ve daha sonra geri dönerek karşılaşmaya devam etmişti. Beşiktaş Kulübü Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Kumuşoğlu, “Hükmen galibiyetin Beşiktaş adına tescil edilmesini düşünüyorum. Çocuk oyuncağı değil bu işler” derken şu açıklamaları yaptı:

“SPOR, SAHADA YAPILIR”

“Federasyona başvuruda bulunduk, yanıt bekliyoruz. Biz de maçı bırakıp gidebilirdik ama efendiliğimizi gösterdik ve oyuna devam ettik. Türk sporu açısından en doğrusunu yaptığımıza inanıyoruz. Sporun sahada yapılacağını, sahada kazanılacağını düşünüyoruz. Bunu da yapabilecek güçteyiz zaten.

Hakemler dürüstçe maçı yönetmeye çalıştı. Lehimize bir şey yoktu ama rakibimizin yaptığından sonra baskı altında kaldıklarını düşünüyorum. Herkes üzgün bu durumdan. Böyle bir şeyi kimse beklemiyordu. Sanırım Türk spor tarihinde maçın ortasında oyunu bırakıp çıkmak sonra yeniden girmek ilk kez oldu.”

"ANADOLU EFES'İ ELEYECEĞİZ"

Bir dönem Beşiktaş basketbol şubesi yöneticisi olan, şu anda ise pazarlama ve sponsorluklardan sorumlu yönetici Hakan Özköse de “Tuncay Özilhan 'Çıkıyoruz' dedi ve takımı sahadan çekti. Federasyona gerekli tüm itirazlarımızı yaptık. Karar ne çıkar bilmiyorum ama biz Anadolu Efes'i eleyeceğiz ve finale çıkacağız” ifadesini kullandı.

Karşılaşmayı Anadolu Efes kazanınca Spor Toto Basketbol Süper Ligi yarı final serisinde durum 2-1’e gelmişti. Daha önceki iki maçı kazanan Beşiktaş dün sahadan galip ayrılması halinde finale yükselecek ve Fenerbahçe ile şampiyonluk için mücadele edecekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum