Başakşehir Sevilla'ya kendi evinde yenildi

Başakşehir, Sevilla'nın Simon Kjaer'i ilk 11'e almadığı maçta kendi evinde 2-1 mağlup oldu. Başakşehir tur şansını mucizelere bıraktı. Sevilla'nın elenmesi için Başakşehir'in deplasmanda en az 2 gol atabilmesi gerekiyor. Emre Belözoğlu maçın yıldızları arasında gösteriliyor. Başakşehir'in golünü ise Elia attı.

Başakşehir Sevilla'ya kendi evinde yenildi
16 Ağustos 2017 - 22:51 - Güncelleme: 17 Ağustos 2017 - 05:05

Editör: Mehmet BAŞKAN

Başakşehir Sevilla maçına Sevilla baskılı başladı. Ancak ilk etkili pozisyonu Başakşehir yakaladı.

Elia 3 resmi maçta 2 gol attı Başakşehir formasıyla. Sevilla maçında attığı gol ise Başakşehir formasıyla 4. resmi golü oldu. Elia'nın performansı, Başakşehirlileri umutlandırdı.

Emre Belözoğlu’nun 5. Dakikada yerde kaldığı pozisyon, Sevilla açısından önemli bir fırsat yarattı.

Mahmut’un sağ kanatta sabırlı davranması, Adebayor’u golle buluşturmayı sağlıyordu.

Sevilla 16. Dakikada sağ kanatta verdiği açıkla golü yedi. Volkan Babacan gole engel olamadı. Volkan’ın solundan çizgiyi geçti.

Edin Visca kritik bir pozisyonu kaçırdı

Visca sol çarprazdan önemli bir pozisyonu kullanamadı. 19. Dakikada bu pozisyon değerlendirilse, maçın gidişatı değişirdi. İlk 20 dakikada Başakşehir’in Avrupa’da deneyim eksikliği hissedildi.

İlk yarım saatte Sevilla zaman zaman Başakşehir savunmasını yoklayarak boşluklar aradı.

38. dakikada Sevilla farkı 2’ye çıkarıyordu. Volkan Babacan bu dakikaya dek kalede ağırlığını hissettirmedi.

Maçın ilk yarısında yağmur yağışı, Sevilla’nın lehine bir durum oldu. Sevilla’nın golü erken bulması, oyunun kalitesizliğini İspanyol ekibin lehine çevirdi.

Adebayor ilk yarıda 2 defa faule maruz kaldı. Ancak Fransız hakem takdir hakkını faulden yana kullanmadı.

Simon Kjaer yedek kulübesinde mutsuzdu

Bu sezon transfer için 60 milyon euro harcayan Sevilla, İstanbul Başakşehir’e ilk yarıda fırsat vermedi.

Başakşehir ile Sevilla arasında oynanan Şampiyonlar Ligi play-off mücadelesinde Fenerbahçe’den transfer olan Simon Kjaer’in ilk 11’de yer almaması dikkat çekti. Fenerbahçe’den transferi gerçekleşen Simon Kjaer’in maç boyunca mutsuz bir ifadeyle maçı kulübeden seyretti.

Volkan Babacan etkisiz kaldı

29 yaşındaki milli kaleci karşılaşmada 50 dakika boyunca güven vermedi. 51. Dakikada Emre Belözoğlu’nun kullandığı frikik tribünlerden gol diye bağrılmasına sebep oldu. Belözoğlu dahi kaçan gole inanamadı.

53. dakikada Edin Visca sağ kanattan topu ceza sahasına gönderdi. Adebayor topa dokunamadı. Başakşehir gole çok yaklaşmıştı.

Edin Visca kaçırdı

 

 61. dakikada Edin Visca kalecinin üzerine vurdu. Başakşehir beraberlik golüne çok yaklaşmıştı. Visca'nın pozisyonundan 2 dakika sonra Adebayor kritik bir gol kaçırdı ve ardından Elia tamamlayamadı.

63. dakikada Edin Visca kenara geldi. Kerim Frei oyuna girdi.

Elia golü attı. Elia'nın golü ile 64. dakikada Başakşehir beraberliği yakaladı. Başakşehir forması ile 3. golünü attı. Elia'nın akıl dolu golü ile Başakşehir tur için umutlanmaya başladı.

65. dakikada Başakşehirli futbolcular  ve taraftarlar penaltı  bekledi. Ancak Fransız hakem bir kez daha faul çalmadı. Emre Belözoğlu'nun 67. dakikada kontra atağı kesmek için yaptığı Yugoslav faulü, Sevilla'nın hızlı hücumuna engel oldu. Emre'nin akıl dolu faulü, Başakşehir'in yeniden geriye düşmesine engel oldu.

Başakşehir'in Adebayor ile 70. dakikada kaçırdığı pozisyon, Başakşehir'i İspanya'da pişman edebilir. Fransız hakem maç boyunca Sevilla'nın savunmada sert ve cüretkar faullerine karşı hoşgörülü davrandı.

Mossoro oyundan çıkarken Napoleon oyuna girdi. Başakşehir son 10 dakika gol aradı.

Emre Belözoğlu alkışlarla kenara geldi

Emre Belözoğlu 82. dakikada oyundan çıktı. Emre Belözoğlu'nun sarı kartının olması oyundan çıkmasında önemli bir etken oldu.

Sevilla 84. dakikada 2. golü buldu. Sevilla savunmada bulduğu boşluklardan faydalandı. Sevilla'nın bulduğu gol ile Başakşehir için tur şansları azaldı. Ben Yedder'ın attığı gol, Başakşehir'in oyun planını ve motivasyonunu bozdu.

Başakşehir golden sonra toparlayamadı. Abdullah Avcı'nın öğrencileri golden sonra oyun planından uzaklaştı. Sevilla ise savunmada boşluk vermeyerek uluslararası turnuvalardaki deneyimini ortaya koydu.

Başakşehir 90+2. dakikada direkten dönen topla, tur şansını azalttı.

Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalabilmesi için deplasmanda en az 2 gol atması gerekecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum