Başakşehir sezon öncesi değerlendirmesi

Son şampiyon Başakşehir, ünvanını korumak istiyor. Peki bunu başarabilecekler mi? Başakşehir'in sezon öncesi değerlendirmesine göz atıyoruz.

Başakşehir sezon öncesi değerlendirmesi
10 Eylül 2020 - 12:56 - Güncelleme: 10 Eylül 2020 - 14:56
FUTBOO | Süper Lig'de geçen sezonu tarih yazarak şampiyonlukla tamamlayan Başakşehir, bu sezon da zafer yaşayabilir mi? İstanbul ekibinin son durumu nedir? Şampiyonluk yolunda artı ve eksikleri nelerdir? 

Türkiye'nin 6. şampiyonu... Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un ardından şampiyonluk sevinci yaşayan Başakşehir, yeni sezona da büyük hedeflerle başlayacak.

Okan Buruk faktörü

Süper Lig'de son yıllarda hep zirveyi kovalayan ancak son haftalarda yaşadığı kayıplarla şampiyonluğı kaçıran Başakşehir , 2019-2020 sezonunda aynı hataya düşmedi. Futbolculuk kariyerinde birçok kez kritik maçlara çıkmış, şampiyonluk haftalarını yaşamış ve bunun stresiyle baş etmeyi başarmış olan Okan Buruk, pandemi sonrasındaki haftalarda takımını mental ve fiziksel olarak iyi hazırlayarak şampiyonluğa ulaştı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???????? İstanbul'da artık yeni bir şampiyon var; Başakşehir #başakşehir #süperlig #futbol #şampiyon @ibfk2014

A post shared by futboo.com (@futboo_official) on


Şampiyonlar Ligi dezavantaj olur mu?

Bu sezon elbette her şey çok farklı olacak. Başakşehir, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek. Kulüp olarak bu tecrübeyi daha önce yaşamayan İstanbul ekibinde yine Okan Buruk'un tecrübesi yeterli olacak mı?

Geçen sezon pandemi sebebiyle UEFA Avrupa Ligi, yerel liglerin bitmesinden sonra oynandı. Yani Başakşehir, son düzlükte aynı anda iki kulvarda mücadele etmek zorunda kalmadı. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda Beşiktaş ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne verdikleri önem sebebiyle ligde ciddi sorunlar yaşadı. Tarihlerinde bu tecrübeyi birçok kez tatmış olmalarına rağmen...

Kadro 3 kulvarı kaldırabilir mi?

Başakşehir, şampiyon kadroyu fazla değiştirmedi. Sol bek bölgesinde Clichy takıma veda ederken yerine Hasan Ali Kaldırım transferi yapıldı. İrfan Can Kahveci için ise henüz ayrılık konusunda bir gelişme yaşandı. Ancak takımın 3 kulvarı birden götürmesi için gerekli takviyeler yapıldı mı sorusunun yanıtı henüz bilinmiyor. Yaş olarak da ortalamanın üstünde bir takıma sahip olan Başakşehir, kadro konusunda geçen sezona göre daha fazla zorluk yaşayabilir.
Yine yeniden 'seyircisiz'lik avantajı

İstanbul ekibi, geçen sezon pandemi sebebiyle maçların seyircisiz oynandığı dönemde bu durumdan etkilenmemeyi başardı. En azından rakipleri Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş, Sivasspor ve Fenerbahçe'nin sahip olduğu dezavantajları yaşamadı. 

Bu sezon da ligin ilk yarısındaki maçların seyircisiz oynanacağı açıklandı. Kalabalık tribünlere ihtiyaç duymadan oynamaya alışan Başakşehir, hem rakipleri kadar zorlanmayacak hem de önemli deplasmanları seyircisiz geçirecek. 

İstanbul ekibi, ligin ilk yarısında Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi şampiyonluğun doğal adaylarıyla deplasmanda boş tribünlere karşı oynayacak. Bu durum da Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği dönemlerde fazlasıyla avantaj olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum