Başakşehir sezonu galibiyetle tamamladı

Süper Lig’de bu yıl müthiş bir sezon geçiren Medipol Başakşehir, sezonun kapanışını Kayseri deplasmanında galibiyetle yaptı. İstanbul temsilcisi ligi ikinci tamamlayarak, Şampiyonlar Ligi ön eleme mücadelesine hak kazandı.

Başakşehir  sezonu galibiyetle tamamladı
03 Haziran 2017 - 15:52 - Güncelleme: 03 Haziran 2017 - 16:08

Bu sezon gösterdiği performansla taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazanan Başakşehir, sezonu Kayseri’de galibiyetle bitirdi: 1-0.

Ligde kalmayı garantileyen rakibi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda karşı karşıya gelen turuncu-lacivertliler, Barış Şimşek’in yönettiği maçın 29. dakikasında adebayor ile gole yaklaştı. Cengiz Ünder'in kullandığı köşe atışında, iyi yükselen Adebayor'un kafa vuruşunda, topu direğin dibinden auta çıktı.

Başakşehir'in 41. dakikada gelişen atağında, topla buluşan Alparslan Erdem'in sol çaprazdan sert vuruşunda, top üst direkten geri geldi. 

İki takımın karşılıklı atakları ilk yarıda sonuç getirmedi ve yarı 0-0 berabere tamamlandı. 

TEK GOL BEKİR’DEN

Mücadelenin ikinci yarısında da ilk devrenin benzeri görüntüler vardı. Rakibine oranla biraz daha atak oynayan Abdullah Avcı’nın talebeleri aradığı gole 70. Dakikada ulaştı. 

Bu dakikada takımın golcüsü Adebayor’un, yılların stoperi Bekir İrtegün’e yaptığı asist sonrası Başakşehir 1-0 öne geçti. 

Bu dakikadan sonra iki takım da rakip fileleri havalandıramayınca, Medipol Başakşehir sezonun son maçından galibiyetle döndü. 

Başakşehir Süper Ligi ikinci sırada ve 73 puanla tamamlarken, ev sahibi Kayserispor ise 38 puan toplayıp, 14.’lükle yetindi. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum