Bayern Münih'in artıları, eksileri neler?

Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde Paris SG karşısında sahaya favori olarak çıkacak. Peki Bayern Münih'i favori yapan artıları neler? Hiç mi eksikleri yok?

Bayern Münih'in artıları, eksileri neler?
23 Ağustos 2020 - 01:43 - Güncelleme: 24 Ağustos 2020 - 01:15
FUTBOO | Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih fırtınası esiyor, Alman devinin kupa için önündeki tek engel Paris Saint Germain! Şampiyonlar Ligi finalinde Paris Saint Germain ile karşılaşacak bir kesime göre büyük favori olarak gösteriliyor.

Peki Bayern Münih'in Paris SG karşısında bu kadar favori gösterilmesinin nedenleri neler? Bayern'in hiç mi eksik yönü yok? Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'ndeki Paris SG finali öncesindeki artıları ve eksilerine göz atıyoruz.

Bireysel değil, takım performansı

Bayern Münih'i aslında rakipleri karşısında en çok ön plana çıkaran faktör, takım olarak çok iyi olmaları! Şampiyonlar Ligi gibi bir platformda her takımın bazı oyuncuları çok daha belirleyici olabilir.

Mesela Paris Saint Germain'de Mbappe, Neymar, Juventus'ta Ronaldo, Barcelona'da Lionel Messi gibi... Bu oyuncuların olmaması, takımın performansını büyük ölçüde olumsuz etkileyecektir. Ancak Bayern'de işler biraz dhaa farklı. Evet, Lewandowski onların en önemli oyuncusu ama maçlara baktığımızda takım olarak çok iyi olduklarını görüyoruz. Lewandowski olmazsa, Müller, Gnabry, Kimmich, Coutinho çıkıp işi bitirebiliyor. Unutmayalım, Bayern Münih'in Barcelona'yı 8-2 yendiği maçta Lewandowski sadece 1 gol atmıştı.



Eksik yönünü bulmak zor ama...

Bayern'de bu sezon gerçekten makine gibi işleyen bir düzen var. Çok çok iyi olmalarına rağmen elbette Paris Saint Germain onları zorlayabilir. Peki nasıl? Paris Saint Germain'de Mbappe ve Neymar gibi çok büyük fark yaratabilecek iki kilit isim var. Neymar'ın inişli çıkışlı bir performansı olmasına rağmen iyi günündeyse her şeyi başarabilir. Unutmamak gerekir ki Lyon da yarı finalde Bayern karşısında iyi başlamış ancak fırsatları değerlendirememişti. Paris SG'de ub fırsatları değerlendirebilecek çok kaliteli isimler var. Gelelim Bayern'e sorun çıkarabilecek asıl duruma; ilk gol! Bayern, daha önce de ilk golü yediği maçları çevirebildi ancak bu kez durum farklı. Paris SG öne geçecek golü bulursa, çok hızlı ve tehlikeli bir kontra takımı oldukları için Bayern'e sorun üzerine sorun açabilirler. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum