Bayern Münih ve Lyon'un artıları, eksileri

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşı karşıya gelecek Bayern Münih ve Lyon'un artılarını, eksilerini masaya yatırıyoruz.

Bayern Münih ve Lyon'un artıları, eksileri
19 Ağustos 2020 - 04:50 - Güncelleme: 19 Ağustos 2020 - 13:10
FUTBOO | Bayern Münih'i Barcelona'ya 8 atarken gördük, artıları say say bitmez. Kadro kalitesi zaten ortada. Neuer için dünyanın en iyi kalecilerinden biri, Alphonso davies için en iyi sol beklerden biri, Joshua Kimmich'e en iyi sağ beklerinden, Robert Lewandowski için de en iyi forvetler arasında sözlerini rahatlıkla kullanabiliyoruz.

Bunun dışında bitmek bilmeyen bir oyun dominasyonu istekleri var. Maçı sürekli kontrol altında tutmak istiyorlar. Topu kaybettiklerinde rakibe karşı boğucu bir pres yapıp hemen topu geri alıyorlar. Bunda tabii Flick hocanın büyük payı var. Oyun sistemini çok iyi oturttu. 5-6 atsa da daha fazlasını isteyen bir Bayern var. Avrupa'da şu anda en domine takım konumundalar. 

Form durumu korkutucu seviyede

Ayrıca Thomas Müller ve Robert Lewandowski çok formda. Orta sahada Goretzka en iyi dönemini yaşıyor. Buraya inanılmaz formda geldiler. Zaten kimse hobi olarak onlarla karşılaşmak istemez. Rakibin gözünü korkutan bir takım. 

Eksi olan tek tarafı...

Artısı çok, peki eksisi ne? Bayern Münih'te bir eksi sayacaksak bu da Jerome Boateng - David Alaba stoper hattı olur. Boateng ağırlığı ile zaman zaman problem yaratabiliyor. Ayağı çok iyi ama bazen ağır kalıyor. Alaba ise gerçek mevkiisi sol bek olan bir oyuncu. O da bazen sakarlıklar yapabiliyor. Yaptıkları hatalar genelde göze batmıyor ama hatasız oynamıyor da değiller.

Rudi Garcia etkisi

Lyon'da ise en büyük artı, kolektif oyunu çok iyi oynuyorlar. Rudi Garcia, Devler Ligi'nde takımına mükemmel bir oyun anlayışı yüklemiş. Top onlardayken 3'lü savunma, rakipteyken 5'li savunma oluyorlar. Ve bunu kusursuza yakın yapıyorlar. Toplu halde hücum, toplu halde savunma yapan Lyon, sahada çok az boşluk veriyor. Zaten gelene geçeni gol yağmuruna tutan Manchester City'i anca böyle durdurabilirlerdi.

Kariyerinin en formda dönemi

Orta sahada çok iyiler. Çok koşan bir takım Lyon. Özellikle Houssem Aouar, kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor. Avrupa'nın dev takımlarında onu göreceğimiz bu seneden sonra artık kesinleşti gibi bir şey. Oyunlarının en büyük artısı orta sahada rakiplerine üstünlük sağlamak.

Fransız ekibinin eksileri nedir pekİ? 0-0 oyununu çok iyi oynuyorlar ama eğer ilk golü yerlerse işleri çok zorlaşır. Oyunu açmada biraz zorlanabiliyor. Fransa Ligi'nde bunu çok gördük. Oyun ne kadar eşit giderse onlar için o kadar iyi. Zaten %100'leri ile oynuyorlar ama diğer durumda daha fazlasını yapmaları gerekecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum