Beklenen kapışma: Ronaldo ve Messi

Kırılmadık rekor bırakmayan, futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran, çoğu kişiye göre aktif futbolcular arasında dünyanın en iyi iki futbolcusu... Messi ve Ronaldo kapışması, yıllar sonra kaldığı yerden devam ediyor.

Beklenen kapışma: Ronaldo ve Messi
08 Aralık 2020 - 20:04
FUTBOO | Sporun en güzel unsurlarından biridir rekabet. Sporu güzelleştiren, heyecanı arttıran, her zaman daha iyiye ulaşmayı zorlayan şeydir rekabet. Futbol dünyasının son yıllardaki en güzel rekabeti gibi: Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo...
2.5 yıllık bekleyiş sona erdi!

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ve Juventus karşı karşıya gelirken Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi, 2,5 yıl sonra birbirlerine rakip olacak. Bu ikili aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'nde tam 9 yıl sonra karşılaşacak. Grup aşamasında ise ilk kez rakipler... 
 

Maç öncesi iki takım da gruptan çıkmayı garantiledi. Juventus, Barça'yı 3 farklı yenmesi halinde grup lideri olacak, aksi taktirde Barcelona 1, Juventus 2. olarak gruptan çıkacak. Ama maçın en önemli detayı Messi ve Ronaldo'nun karşı karşıya gelmesi. Zaten bu ikili sokakta oynasa milyonlar izleyecek. Öyle müthiş bir kapışma.



Eşleşmede Messi daha üstün

Dünyanın en iyi iki futbolcusu dediğimiz Messi ve Ronaldo, bugüne kadar 35 kez rakip oldular. Bu maçların 16'sında Messi, 10'unda ise Ronaldo gülen taraf oldu. 9 maç beraberlikle sonuçlandı. Messi - Ronaldo savaşlarında Messi 22 gol, 12 asist üretirken Ronaldo 19 gol ve 1 asist yaptı. Gol ve özellikle asist sayılarında Messi'nin gözle görülür bir üstünlüğü var. 

2.5 yıl bu eşleşmeyi bekledik. Şampiyonlar Ligi'nde ise 9 yıl... Önce o tüyleri diken diken eden müziği duyacağız, ardından kameralar Messi ve Ronaldo'ya çevrilecek! Tarihi kapışmaya 36. kez tanıklık edeceğiz. Bu buluşmayı çok özlemişiz!

YORUMLAR

  • 0 Yorum