Şampiyonlar Ligi'nde ihtimaller!

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında son maçlara girmişken 9 takım üst tura çıkmayı garantiledi. Diğer takımlar ise amansız bir mücadeleye girmiş durumda.

Şampiyonlar Ligi'nde ihtimaller!
08 Aralık 2020 - 12:20 - Güncelleme: 09 Aralık 2020 - 00:19
FUTBOO | Şampiyonlar Ligi'nde grup aşaması oynanacak son maçların ardından sona erecek. Şimdi ye kadar 9 takım tur biletini almış durumda.

Manchester City, Chelsea, Liverpool, Sevilla, Barcelona, Juventus, Bayern Münih, Dortmund ve Porto, son hafta maçları oynanmadan son 16'ya kalmayı garantiledi. 8 grubun 6'sında en az bir takım gruptan çıkmayı garantiledi. Sadece B ve H gruplarında işler son haftaya kaldı.

3 grupta tek maç çıkanı belirleyecek

A Grubu'nda final gibi maç oynanacak. Avusturya'da karşılaşacak olan Red Bull Salzburg ve Atletico Madrid'den kazanan takım son 16'ya kalacak, beraberlik de Atletico'ya yarıyor. C Grubu'nda da benzer senaryo var. Ajax - Atalanta maçında Ajax kazanması halinde gruptan çıkıyor ama beraberlik Atalanta'yı bir üst tura çıkartıyor. 

Kazananın tur atlayacağı bir diğer maç ise Lazio ve Club Brugge arasında oynanacak. Club Brugge, Lazio'yu İtalya'da yenerse son 16'ya kalıyor, beraberlikte ise Lazio tur atlıyor.
Bu üç grupta işler tek maça kalmış durumda. Ancak B ve H grupları ise alev almış durumda. Orada işler sadece tek maça bakmıyor... 

B Grubu alev aldı, 4 takım da çıkabilir

En karışık grup B Grubu. 4 takımın da tur atlama şansı bulunuyor. Mönchengladbach 8 puanla lider, Shakthar ve Real Madrid'in 7 puanı var ve son sıradaki Inter, 5 puana sahip. Bu grupta takımların sadece kendi alacağı sonuçlar da yeterli olmayabilir. 

İspanya'da oynanacak Real Madrid - Mönchengladbach maçında yenen takım zaten gruptan çıkıyor. Beraberlik halinde ise Mönchengladbach tur atlıyor, Real Madrid diğer maçın sonucunu bekliyor. Inter, İtalya'da Shakhtar'ı yener ve Real Madrid de Mönchengladbach'ı yenerse Inter ve Real Madrid kol kola gruptan çıkıyor. Inter yener, Real Madrid ve Mönchengladbach berabere kalır ise Real Madrid ve Mönchengladbach, maç sonu birlikte son 16'ya kalıyor.

Inter, Shakhtar ile berabere kalırsa, Madrid'deki maç da berabere biter ise bu kez çok sürpriz bir şekilde Mönchengladbach ve Shakhtar gruptan çıkıyor. Yani son hafta alev almış durumda.

Başakşehir'in grubunda da işler karışık

Başakşehir'in grubu H Grubu'nda da benzer olaylar var. Manchester United, PSG ve Leipzig, son haftaya girilirken 9 puanda. PSG, Başakşehir'i Fransa'da yenerse her şekilde gruptan çıkıyor. Almanya'da oynanacak Leipzig - Manchester United maçında da beraberlik United'ı çıkartacak. Leipzig'in yenmesi halinde MANU elenecek ve Leipzig adını bir üst tura yazdırmış olacak. Heyecan dorukta, neler olacağını izleyip göreceğiz...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum