Belçika - İtalya muhtemel 11'ler

​​​​​​​EURO2020 çeyrek finalinde Belçika ile İtalya kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Belçika - İtalya muhtemel 11'ler
02 Temmuz 2021 - 01:35 - Güncelleme: 02 Temmuz 2021 - 01:39
Belçika ile İtalya, EURO2020 çeyrek finalinde kozlarını paylaşıyor. Allianz Arena'da oynanacak karşılaşmayı saat 22:00'dan itibaren TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Belçika: Courtois, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Meunier, Tielemans, Witsel, Hazard, Mertens, Carrasco, Lukaku

İtalya: Donnarumma, Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola, Verratti, Jorginho, Barella, Chiesa, Insigne, Immobile

Son şampiyonu elediler

Bir süredir yakaladıkları jenerasyonlar sebebiyle turnuvaların favorileri arasında gösterilen Belçika, EURO2020'ye çok daha kararlı bir başlangıç yaptı. Danimarka maçında zorlanmalarına karşın genel olarak grup performansları kararlı ve etkileyiciydi. Özellikle Lukaku, Inter ile sezon içerisinde yaptıklarına devam ediyor gibi görünüyor. Son 16 turunda ise Portekiz karşısında beklenenden çok daha fazla dengeli bir oyunu tercih ettiler ancak tek golle çeyrek finale yükseldi.

Bileti uzatmada alabildi

2018 Dünya Kupası bileti alamayan ve sonrasında ciddi bir yeniden yapılanmaya giden İtalya, turnuvaya çok formda geldi. UEFA muhabirlerinin 3'te 1'inin gizli favori olarak gösterdiği Türkiye karşısında gösterişli bir performans ortaya koyarak net bir galibiyet aldılar. Sonrasında ise İsviçre'yi de 3-0 mağlup ederek üst tura çıkmayı garantilediler. Grubun son mücadelesinde ise yedek ağırlı kadroya rağmen Galler'i de yenerek 3'te 3 ile zirveye yerleştiler.

Turnuvanın en formda takımlarından biri olan İtalya, son 16 turunda Avusturya karşısında fazlasıyla zorlandı. 90 dakika boyunca rakip savunmayı aşamayan Mancini'nin öğrencileri, uzatmalarda buldukları golle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldılar.

İtalya 4-2 önde

İtalya ile Belçika arasında oynanan 8 maçın 2'si berabere bitti. Gök Maviler 4 karşılaşmayı kazanırken Belçika 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum