Beşiktaş için transfer dönemi nasıl geçti?

Beşiktaş, son yılların en eleştiri alan transfer dönemlerinden birini yaşadı. Neler mi oldu, bakalım...

Beşiktaş için transfer dönemi nasıl geçti?
10 Ekim 2020 - 02:31
FUTBOO | Transfer dönemi sona erdi ama Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ı mutlu eden bir  gelişme yaşanmadı. Siyah beyazlı takım, bonservis satışı yapmadan transfer sezonunu tamamladı... Gelenler de gidenleri aratacak cinsten gibi.

Ayrılanlardan başlayalım... Burak Yılmaz gitti yerine son durumu bilinmeyen, futboldan uzaklaşan Aboubakar geldi. Caner Erkin gitti, N'Sakala geldi. Eleştiriliyor. Gökhan Gönül gitti, transferin son günlerinde Valentin Rosier geldi. Yeni stoper Welinton, herkes tarafından eleştiriliyor. Beşiktaş, giden futbolcuları çok arayacak gibi. Şu anda siyah beyazlı ekip için en uygun şarkı Mustafa Sandal'dan 'Gidenlerden...' şarkısı gibi gözüküyor. Zaten sezona giriş de takımdaki durumu özetliyor.

Transfer eksikliği, huzursuzluk...

Beşiktaş, Slaven Bilic yönetiminde Arsenal'e kök söktürürken sağ bekte İsmail Köybaşı, orta sahada Necip Uysal vardı. Yani kötü kadroyla da bir şeyler çıkartabilirsiniz bazen. Ancak Beşiktaş'ta şu an o durumda yok. Takımdaki huzursuzluk, yeni transferlerin beğenilmemesi takım oyununu zorlaştırıyor. 
Genç futbolcular neden gönderildi?

Siyah beyazlı ekibin başarısız olduğu bir diğer konu ise genç futbolcular. Gelecek vaad eden isimlerden Fatih Aksoy, 30'unu geçmiş Welinton için Alanyaspor'a verildi. Bir diğer genç futbolcu Alpay Çelebi de Alanyaspor'un yolunu tuttu. Zaten ekonomik olarak zor günler geçiren Beşiktaş, neden genç futbolcularına yönelmedi? Veya neden Umut Nayir ile sözleşme feshedildi. Büyük bir soru işareti...

Ghezzal doğru tercih mi?

Beşiktaş'ın son transferi Rachid Ghezzal olmuştu. Kötü bir transfer değil ama Beşiktaş'ın aradığı isim de değil. O pozisyonda oynayabilecek futbolcusu var Beşiktaş'ın. Gökhan Töre gibi... Diğer pozisyonlara futbolcu gerekirken halihazırda dolu olan bir pozisyona oyuncu almak doğal olarak tartışılır.

Tek umut Sergen Yalçın

Forvet pozisyonuna istediklerini alamayan, kadro mühendisliğini hala oturtamayan Beşiktaş'ı zor bir sezon bekliyor. Tek olumlu nokta ise Sergen Yalçın. Geçen sene başarılı bir sezon yaşadı. Bu sene de hala bir umut varsa Sergen Yalçın sayesinde var...

YORUMLAR

  • 0 Yorum