Beşiktaş'ın 1.4 milyon euro'luk sorunu

Beşiktaş yönetimi, Şenol Güneş'in kadroda düşünmediği 6 isimle yolları ayırmak istese de hiçbir kulübün bu oyunculara teklif götürmemesi kafalarda soru işareti

Beşiktaş'ın 1.4 milyon euro'luk sorunu
18 Ağustos 2017 - 16:18

Sezona flaş transferlerle giren Beşiktaş'ta gidecek oyuncular konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Beşiktaş teknik direktörü, yönetime çalışmak istemediği 6 oyuncunun isimlerini vermiş olsa da, yönetimin bu oyunculara gelmeyen teklifler yüzünden kafasının karışık olduğu belirtiliyor. 

65 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcının gelecek sezon kadroda düşünmediği isimler Denys Boyko, Alexander Milosevic, Pedro Franco, Veli Kavlak, Aras Özbiliz ve Mustafa Pektemek.  Yönetim bu oyuncuları satmak istese de gelen herhangi bir teklif yok.

6 Futbolcu satılması planlanıyor

UEFA ile hala anlaşması bulunan Beşiktaş, bilindiği gibi elde ettiği gelir kadar transferde para harcayabilir. Bu kritere uymak için de Beşiktaş'ın sezon sonuna kadar en az kasasına 1.4 milyon euro girecek bir satış veya yine kasasına 1.4 milyon euro girecek bir kiralık oyuncu gönderimi yapması gerekiyor. Siyah-beyazlılar da bu rakamı ve hatta daha fazlasını bu 6 futbolcusunu satarak yapmayı planlıyor. 

Beşiktaş'ın göndermek istediği bu 6 oyuncunun Beşiktaş'a maliyetleri ise 6.6 milyon euro. Yani Beşiktaş bu 6 futbolcuyu da gönderirse hem kasasına 1.4 milyon euro koyup, Finansal Fair Play Anlaşması'nın yükümlülüklerine uyacak hem de senelik 6.6 milyon euro değerinde bir tasarruf edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum