Beşiktaş'ın rakiplerine yakın mercek

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş, ikinci kez üst üste gittiği UEFA Şampiyonlar Ligi’nde G Grubu'na düştü.

Beşiktaş'ın rakiplerine yakın mercek
25 Ağustos 2017 - 00:13

Siyah-Beyazlı temsilcimizin kurası belli olurken rakipler; ilk torbadan Monaco, ikinci torbadan Porto ve dördüncü torbadan RB Leipzig oldu.

Eski Monaco değil

Monaco’dan çekilen kuralarda temsilcimiz Beşiktaş’ın ilk rakibi Monaco oldu. Geçtiğimiz sezonki genç kadrosuyla lig şampiyonluğuna ulaşan Monaco, Şampiyonlar Ligi’ni de kasıp kavurmuş ve yarı finale çıkmıştı. Bu sezon başı geçtiğimiz sezon parlayan Benjamin Mendy, Bakayoko, Bernardo Silva gibi çok önemli yıldızlarını satan Fransız ekibi, kadrosunu Youri Tielemans ile güçlendirdi. Radamel Falcao’nun gol yükünü çektiği ekibin en önemli yıldızlarından olan Kylian Mbappe’nin durumu belirsizliğini koruyor. Monaco bu sezon ligde çıktığı ilk maçta deplasmanda FC Metz’i 1-0 sonuçla mağlup etti.

Aboubakar'lı Porto ikinci rakip

Beşiktaş’ın ikinci rakibi ise Portekiz devi FC Porto oldu. Daha önce Devler Ligi şampiyonluğu bulunana Porto, birkaç senedir eski günlerini arıyor. Portekiz Ligi’nde en son 2012-2013 sezonunda şampiyonluğu kapabilen Porto, o sezondan beri mutlu sonu göremiyor. Kadrosunda geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması giyen Vincent Aboubakar’ı bulunduran Porto; Iker Casillas, yeni transfer Oliver Torres, Brahimi ve Alex Telles gibi yıldızlarıyla sezona iyi bir giriş yaptı.

Son rakip Leipzig

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalan Alman temsilcisi RB Leipzig de Beşiktaş’ın rakibi oldu. Geçtiğimiz sezon Bundesliga’da beklenmeyen birperformans sergileyen Leipzig, ligi ikinci sırada bitirmişti. Genç be gelecek vaat eden oyunculardan kurulu Leipzig’in kadrosunda, geçtiğimiz sezon Galatasaray’da forma giyen Armindo Bruma da bulunuyor. Kadrosunu bozmadan takıma Timo Werner gibi önemli bir golcüyü transfer eden Leipzig, Bundesliga’nın ilk maçında Schalke’ye deplasmanda 2-0 boyun eğdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum