UEFA Avrupa Ligi'nde tur atlayanlar belli oldu

UEFA Avrupa Ligi play-off rövanş maçlarının oynanmasıyla beraber turnuvaya gidecek takımlar kesinleşti.

UEFA Avrupa Ligi'nde tur atlayanlar belli oldu
25 Ağustos 2017 - 00:11

11 takımın UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandığı akşamda sürpriz sonuçlar yaşanırken Milan, zayıf rakibini deplasmanda da yenerek uzun süre sonra Avrupa’ya gitmeye hak kazandı.

Milan rahat turladı

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya’nın Shkendija 79 takımıyla eşleşen Milan, zayıf rakibini rahat geçti. İlk maçta konuk ettiği rakibini 5-0’la geçen İtalyan temsilcisi, deplasmanda oynadığı maçta da 1-0’lık skorla güldü. Baştan aşağı yedek kadroyla çıkan Milan, zorlanmadığı maçtı 13.dakikada Patrick Curtone’nin ayağından bulduğu golle kazandı.

Everton ve Zenit turladı

Turun diğer maçlarında Premier Lig temsilcisi Everton, zorlandığı eşleşmede Hajduk Split’i elemeyi başardı. İngiltere’de oynanan ilk maçı 1-0 kazanan Everton, ikinci maçta deplasmanda geriye düştüğü maçta skoru 1-1’e getirmesini bildi ve turladı. Roberto Mancini’nin çalıştırdığı Zenit, uzatmaya giden maçta tur atlamasını bildi. Normal süresi 1-0 biten maçta uzatma dakikalarında golü bulan Rus ekibi, Utrecht’i eleyerek UEFA Avrupa Ligi’ne kaldı.

Favoriler turladı

Marsilya, Domzale’yi sahasında 3-0 mağlup etti ve toplamda 4-1’lik skorla turu geçen taraf oldu. Goller, 28 ve 56.dakika da Valere Germain ve 85. dakikada Florian Thauvin’den geldi.

Athletic Bilbao 3-2’li maçın rövanşında, sahasında Panathinaikos’u 1-0 yendi ve toplamda 4-2’lik skorla gruplara kalan takım oldu. Maçtaki tek golü, dakika 22’de Iker Muniain’den geldi.

Braga evinde İzlanda temsilcisi Hafnarfijordu’yu 3-2 mağlup etti ve toplamda 5-3’lük skorla gruplara kalma hakkı kazandı. Ev sahibinin gollerini, 39’ ve 80’ Paulinho, 90.dakikada Dyego Sousa kaydederken konuk ekibin golleri ise 16 ve 51.dakikada Bödvarsson'dan geldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum