Beşiktaş'ın transfer raporu Hangi bölgeye, kaç isim?

Mali sıkıntılar yaşayan ve kadrodaki oyuncularıyla teker teker vedalaşan Beşiktaş'ı zorlu bir transfer dönemi bekliyor...

Beşiktaş'ın transfer raporu Hangi bölgeye, kaç isim?
30 Temmuz 2020 - 13:38 - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 - 13:41
FUTBOO | Beşiktaş, Süper Lig'i 3. bitirerek başarılı sayılabilecek bir sezonu geride bıraktı ancak gelecek sezon bu yıldan çok daha zorlu geçecek. Kulübün yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok as oyuncu ile yollar daha şimdiden ayrıldı. Burak Yılmaz, Boateng, Ruiz, Caner Erkin, Gökhan Gönül gibi futbolcular siyah beyazlı kulübe veda etti. Vida, Elneny gibi oyuncuların da geleceği belirsiz.

Teknik direktör Sergen Yalçın ve başkan Ahmet Nur Çebi, ''Kimse büyük transfer beklemesin'' diye taraftarı uyardı. Kulübün ekonomik yapısına uygun futbolcular transfer edilecek. Beşiktaş'ı zor bir transfer dönemi bekliyor ama ayrılan futbolcuları da düşününce birçok yere transfer ihtiyacı olacak. İşte Beşiktaş'ın transferde ihtiyaç duyduğu pozisyonlar...

Kaleye tecrübeli bir isim

Sergen Yalçın, açık açık kaleci transferi yapacaklarını söyledi. Genç Ersin'in yanına tecrübeli bir Türk kaleci istediklerini belirtti. 

Savunma yeniden inşa edilecek

Gökhan Gönül sonrası Beşiktaş'ta sağ bek pozisyonuna transfer artık şart oldu. O bölgede oynayabilecek Douglas var ancak Sergen Yalçın'ın istediği bir isim değil. Zaman zaman o bölgede Necip veya Dorukhan oynayabilir ama böyle olunca orta saha eksiliyor. 

Victor Ruiz gitti, Domagoj Vida'nın da yüksek maaşı yönetimin canını sıkıyor. Vida, şu anda Beşiktaş'ın olmazsa olmazı diyebileceğimiz futbolcularından birisi. Alternatifi yok, zaten yanında Roco var. Vida kalsa bile yanına transfer şart. Bir de Hırvat stoper giderse iki, hatta üç stoper alınması gerekecek.

Caner Erkin'in ayrılığının ardından sol beke de transfer gerekecek. Orada oynayabilecek sadece genç Rıdvan Yılmaz kaldı ancak bir sezon böyle geçmez. Alanyaspor'dan N'Sakala ismi en güçlü aday olarak dikkat çekiyor.

Orta sahada belirsizlik fazla

Beşiktaş, Elneny ile devam etmek istiyor ama orada da maaş konusunda indirime gitmesi istenecek. Devam edilecek mi belli değil. Atiba bir yaş daha yaşlanacak. Büyük ihtimal son sezonunu oynayacak. Oğuzhan dönüyor ancak bıraktığında hiç iyi değildi. Nasıl dönecek belli değil. Boateng de gitti. Sadece Dorukhan ve Atiba'yı sayabiliyoruz. Alternatif kesinlikle gerekiyor.

Burak gitti, yerine bir golcü şart

Burak Yılmaz'dan sonra Beşiktaş'ın forvet aradığı zaten biliniyor. Gündeme birçok isim geliyor, gelmeye de devam edecek gibi. Güven Yalçın ve Umut Nayir kaldı sadece. Beşiktaş, yeni golcüsünü bulmak zorunda.

YORUMLAR

  • 0 Yorum