Fenerbahçe'nin transferde neye ihtiyacı var?

Yeni sezon öncesi şampiyonluk için transfer çalışmalarına hızlı başlayan Fenerbahçe'de hangi pozisyonlara transfere ihtiyaç var?

Fenerbahçe'nin transferde neye ihtiyacı var?
30 Temmuz 2020 - 13:21 - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 - 13:41
FUTBOO | Süper Lig'de son iki sezon beklentilerin çok uzağında bir performans sergileyen Fenerbahçe, yeni sezonda şampiyonluktan başka bir şey düşünmüyor. Sportif direktörlük görevine Emre Belözoğlu'nu getirmeye hazırlanan Fenerbahçe, transfer çalışmalarına da çok hızlı başladı.

Mert Hakan Yandaş ile anlaşan Fenerbahçe, Filip Novak ve Gökhan Gönül için de imza atmayı bekliyor. Transfere hızlı başlandı ama devamı da gelecek. Biz de Fenerbahçe'nin transferde nelere ihtiyaç duyduğunu inceledik.  İşte Fenerbahçe'nin ihtiyaçları...

Nokta atışı bir sol ve sağ bek

Fenerbahçe taraftarı, geçen sezon başında da ısrarla sol bek transferi istemişti. Gündeme de birçok isim gelmiş ama gelen kimse olmamıştı. Bu sene gelecek kişi hazır gibi: Filip Novak, sol bek oynamasına rağmen sezonu 10 gol ile kapatan Novak ile her konuda anlaşıldığı belirtiliyor.

Isla'nın ayrılığı ve Dirar'ın da beklentileri karşılayamaması nedeniyle Fenerbahçe, sağ bek pozisyonuna da futbolcu arıyor. Bu pozisyon için en güçlü, hatta tek aday Gökhan Gönül. Sarı lacivertli ekip, 35 yaşındaki futbolcu ile anlaştı, imzaların atılması bekleniyor.

Stoper en kritik konu

Fenerbahçe'nin bu sezon en çok 'futbolcu eksikliği' yaşadığı yer stoper... Kadroda stoper azlığından bu bölgede asıl yerleri orta saha olan Jailson, Luiz Gustavo ve son haftalarda Ozan Tufan bile oynadı. Alpaslan Öztürk ile anlaşılma noktasına gelindi ancak bir stoper daha almak şart gibi...

Kanatlara alternatif isimler

Sarı lacivertli ekibin geçen sezon sıkıntığı yaşadığı yerlerden birisi de kanat bölgeleriydi. Saf kanat diyebileceğimiz kadroda sadece Garry Rodrigues bulunuyordu. Sezona sadece bir kanat ile başlamak büyük hataydı. Garry'nin de performansı yeterli değil...

Aynı şeyleri sağ kanat pozisyonu için de söyleyebiliriz. Deniz Türüç oynuyor ancak Deniz, içeri kat eden bir oyuncu. Klasik bir kanat değil. Kadroda yedek olarak böyle tip bir oyuncu da yok. Fenerbahçe'nin mutlaka yeni sezon öncesi bir kanat transferi yapması şart. 

Max Kruse gidince

Geçen sezon büyük umutlarla Max Kruse geldi ancak performans olarak beklentileri karşılayamadı. Orta sahanın ortasında oynayacak futbolcu sayısı çok ama hücuma dönük orta saha eksikliği var. Giuliano'nun geri döneceği konuşuluyor...

Muriqi'nin yokluğuna bir önlem

Fenerbahçe'de forvet bölgesinde gol yükünü çoğunlukla Vedat Muriqi çekiyor. Yedeği Mevlüt Erdinç, beklenen düzeye hiç gelemedi. Allahyar da var ancak yeterli mi soru işareti. Muriqi olmayınca Fenerbahçe, forvette büyük sıkıntılar yaşadı. Güvenebileceği bir yedek gerekiyor gibi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum