Beşiktaş'ın yıldızı Marcelo bu alanlarda 1 numara

Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş'ta savunmanın belkemiği Marcelo, ligin en fazla isabetli pas atan ve en çok hava topu kazanan ismi oldu.

Beşiktaş'ın yıldızı Marcelo bu alanlarda 1 numara
29 Mayıs 2017 - 12:15

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Gaziantepspor'u 4-0 yenerek şampiyon olan Beşiktaş'ta savunmanın kumandanı Marcelo, başarılı performansını müthiş istatistiklerle süsledi. 

EN ÇOK İSABETLİ PAS ATAN FUTBOLCU

Ligde bu sezon 32 maçın tamamına da ilk 11'de başlayan tecrübeli savunmacı, 2844 dakika süre alarak takımının en çok forma giyen isimlerinden biri oldu. Ayrıca bu süre zarfında 1891 isabetli pasla oynayan Brezilyalı futbolcu, Süper Lig'in en fazla isabetli pas yapan oyuncusu oldu. 

EN ÇOK HAVA TOPU KAZANAN İSİM

1.91 boyundaki Marcelo, müthiş pas rakamlarının yanı sıra çok etkili olduğu hava toplarında da 130 kez ile takımının ve Süper Lig'in en çok hava topu kazanan ismi oldu. 

SUDAN UCUZA ALINDI

Geçtiğimiz sezon devre arasında Ersan Adem Gülüm'ün ayrılmasının ardından Hannover 96'dan kiralanan ve sezon başında 1 milyon 250 bin euro'ya bonservisi alınan Marcelo, siyah-beyazlı formayla 45 maça çıkarken 3 gol atmayı başardı. Brezilyalı bu mücadelelerde 9 sarı kart görürken hiç kızarmadı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum