Beşiktaş SJ, P.Karşıyaka engelini aştı

Geçen hafta iyi oynamasına karşın Fenerbahçe'ye deplasmanda mağlup olan Beşiktaş Sompo Japan, çekişmeli geçen maçta Pınar Karşıyaka'yı savunmasıyla 61-57 mağlup etti

Beşiktaş SJ, P.Karşıyaka engelini aştı
13 Ekim 2018 - 16:10

Tahincioğlu BSL'de Beşiktaş Sompo Japan, çekişmeli geçen maçta üretmede sıkıntı yaşasa da evinde Pınar Karşıyaka'yı savunmasıyla 61-57 mağlup etti ve 2'nci maçında ilk galibiyetini aldı. Pınar Karşıyaka ise geçen haftaya göre çok daha iyi görüntü verse de henüz galibiyetle tanışamadı. 

Saha içi isabet oranında rakibinin gerisinde kalan Beşiktaş Sompo Japan'da serbest atış sayılarındaki 19-8, ribaundlardaki 50-36'lık üstünlük galibiyeti getiren temel etkenlerdi.

Beşiktaş Sompo Japan ilk 10 dakikayı 13-12 önde geçti.

İkinci çeyrekte istediği tempoyu yakalamaya başlayan Pınar Karşıyaka, Erving Walker ile organizasyonu kurarken Çin Ligi'nden yeni dönen Sek Henry'den de siftah sayılarını aldı. Böylece 10-2'lik seriyle 22-15 öne geçti. Ancak Beşiktaş, araya fast-break sayıları da sıkıştırınca soyunma odasına 32-31 önde gitmeyi başardı.

 Karşıyaka, son çeyreğe 4 sayı geride girse de ivmeyi kendine çekmiş oldu (51-47). 

Son çeyrekte takımlar art arda top kaybederken bunu iki takım da avantaja çeviremedi ve tarafların sayı kaydına muvaffak olamadığı 4.5 dk sonunda geride olan Pınar Karşıyaka'nın molası geldi. Mola sonrasında da dışarıdan üretmedeki sıkıntısı devam eden deplasman ekibi Erving Walker'ın bire birleriyle çözüm arasa da bu geri dönüş için yeterli olmadı. Böylece 20 yaşındaki Ömer Utku Al'ın içeri penetreleri, Robin Benzing'in skorer oyunuyla maça tutunan Beşiktaş Sompo Japan karşılaşmadan 61-57'lik galibiyetle ayrılmış oldu. 

Beşiktaş Sompo Japan'da Robin Benzing 12 (8/10 serbest atış), Erkan Veyseloğlu 10 sayıyla galibiyette etkili olurken Kenan Sipahi 6 sayı, 12 ribaundla oynadı. Pınar Karşıyaka'da ise Erving Walker 14 sayı, 6 asist İlkan Karaman 11 sayıyla oynadı. Assem Marei 10 sayı, 11 ribaund ile double-double yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum