Beşiktaş - Sporting muhtemel 11'ler

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü maçında Sporting ile kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Beşiktaş - Sporting muhtemel 11'ler
19 Ekim 2021 - 07:34 - Güncelleme: 19 Ekim 2021 - 19:13
UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının üçüncü maçında temsilcimiz Beşiktaş ile Sporting karşı karşıya gelecek. 

Vodafone Park'ta oynanacak karşılaşmayı Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. Mücadele saat 19:45'ten itibaren EXXEN'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan, Josef, Pjanic, Ghezzal, Alex Teixeira, Larin, Batshuayi

Sporting: Adan, Neto, Coates, Feddal, Porro, Nunes, Palhinha, Vinagre, Sarabia, Tomas, Paulinho

Kazanmakta zorlanıyor

Süper Lig'de geçen sezonun flaş takımlarından olan Karagümrük, bu kez de ilk 2 haftada 4 puan toplamayı başardılar. İlk hafta Gaziantep FK'yı deviren İstanbul ekibi, sonrasında Rize'den 1 puanla döndüler. Ancak Karagümrük karşısında zorlanmalarına karşın sahadan tek golle galibiyetle ayrılmayı başardı ve 3 haftada 7 puana ulaştı.

Sonrasında Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaşan ve yıldızlarının etkili oyunuyla 3-0'lık galibiyete uzanmayı başardılar. Şampiyonlar Ligi'nde ise Dortmund'a mağlup olmalarına karşın ortaya konan mücadele taraftarları umutlandırdı.

Devler Ligi dönüşü rotasyona giden Sergen Yalçın, ilk yarıda 2-0 geriye düşen takıma yaptığı hamlelerle mücadeleyi çevirdi ve siyah-beyazlılar sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Ancak sonrasında Antalya'daki senaryonun tam tersi oldu. Adana Demirspor karşısında 3-0 öne geçmelerine karşın sahadan 3-3 berabere kaldılar.

Adana Demir travmasının ardından da sakatlıklar baş gösterdi. Siyah-beyazlılar, neredeyse takımın yarısını sakatlığa kurban verirken bu süreçte oynadığı Altay ve Ajax maçlarından da yenilgiyle ayrıldı. Sonrasında ligde Sivasspor'u 2 golle geçseler de haftaiçi Başakşehir'e 3-2 yenilmekten kurtulamadılar ve zirvenin 4 puan gerisinde kaldılar. 

Toparlanma döneminde

Sporting, geçen sezonki formunda olmamasına karşın ciddi bir toparlanma dönemine girdiler. Ajax'tan 5 yedikten sonra Borussia Dortmund'u oldukça zorlayan Portekiz ekibi, ligde de son 3 mücadeleyi kazanmayı başardı. Alınan seri galibiyetlerin ardından liginde zirveye yaklaşan Sporting'in Avrupa macerası Beşiktaş maçlarıyla belirlenecek.

İki maçta galibiyet yok

Beşiktaş ile Sporting, Avrupa kupaları tarihinde üçüncü kez karşılaşacak. İlk mücadele 1-1 biterken Portekiz'deki mücadeleyi Sporting 3-1'lik skorla kazanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum