Beşiktaş'ta borç açıklandı

Siyah-beyazlı kulübün gelirleri, giderleri ve toplam borcu bugün Vodafone Park Moda Merkezi'nde yapılan Divan Kurulu'nda açıklandı.

Beşiktaş'ta borç açıklandı
26 Ağustos 2017 - 12:42 - Güncelleme: 26 Ağustos 2017 - 12:45

Vodafone Park moda merkezinde düzenlenen toplantıda kulüp başkanı Fikret Orman'ın beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Ahmet Nur Çebi, Ahmet Ürkmezgil, Berk Hacıgüzeller, Metin Albayrak, Hüseyin Mican, Hakan Özköse ve Erdal Karacan da hazır bulundu.

Divan Kurulu'nun açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, temmuz ayında düzenlenmesi gereken toplantının borsaya yapılacak açıklamalar nedeniyle ağustos sonuna kaldığını ifade ederek, "Dernek tüzüğünde gerekli değişikliklerin hayata geçirilmesi için ön çalışmaları başlattık" şeklinde konuştu.

Yamantürk, üç kez mazeretsiz divan kurulu toplantısına katılmayanların üyelikten çıkarılmasıyla ilgili olarak da yeni bir çalışma yaptıklarını belirterek, şu şekilde devam etti:

Önceki dönemlerde üyelik kaydı silinen üyelerin durumu hakkında hukukçulardan görüş aldık. Biz buna göre, divan kurulu üyeliği düşen kişilerin geri dönüşünün sağlanabileceği aktarıldı. Biz de divan kurulu üyeliği düşmüş 388 değerli üyemizin haklarını iade etmek üzere kendilerine mektup yazdık ve bu kararı uygulamaya soktuk. Ülkemize hizmet etmiş, bir kenarda sessizce duran çok değerli üyelerimiz bulunuyor. Tüzüğümüzdeki değişikliklerin hayata geçirilmesi için önümüzdeki genel kurul toplantısına kadar gerekli hazırlıkların yapılacağını umut ediyorum dedi.

Tevfik Yamantürk, ayrıca kulübün sportif anlamda büyük bir başarı seviyesine ulaştığına vurgu yaparak, gerek Türkiye gerekse Avrupa'da başarıyı sürdürmek için yönetimimizin aldığı kararları yürekten destekliyoruz. Şu an da kulübümüzün mali yapısının da iyi bir şekilde sürdürülmesi gerekiyor. Bizler Başkanımızın ve yönetimin kurulumuzun alacağı kararlarda onları desteklemek için denetim kurulu ile yakın bir çalışma içindeyiz şeklinde konuştu.

TOPLAM BORÇ 1 MİLYAR 766 MİLYON 209 BİN 342 LİRA

Beşiktaş Kulübü'nün 30 Haziran 2017 yılı itibariyle toplam borcunun 1 milyar 766 milyon 209 bin 342 TL olduğu açıklandı. 

Beşiktaş Kulübü 2017 yılı 3. olağan Divan Kurulu toplantısı yapılırken, Divan Kurulu toplantısında Beşiktaş mali durumu hakkında bilgi veren Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Beşiktaş'ın 30 Haziran 2017 itibariyle toplam borcunun 1 milyar 766 milyon 209 bin 342 TL olduğunu duyurdu.

Feyyaz Tuncel, Beşiktaş Kulübü Derneği ve grup şirketlerinin borcunun 697 milyon 769 bin 562 lira olduğunu, Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin borcunun 1 milyar 68 milyon 439 bin 780 lira ve toplam borcun ise 1 milyar 766 milyon 209 bin 342 lira olduğunu aktardı.

Feyyaz Tuncel, kulübün toplam alacaklarının ise 243 milyon 208 bin 581 lira olduğunu açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum