Beşiktaş'ta Burak Yılmaz krizi

Başkan Fikret Orman’ın “Olsa sıcak bakar mıyım 'Ben sıcak bakarım' diyorum” diyerek yeşil ışık yaktığı milli futbolcuya siyah-beyazlı camiadan çok sert tepkiler var.

Beşiktaş'ta Burak Yılmaz krizi
10 Haziran 2017 - 11:00

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş’ta, daha önce Galatasaray ve Trabzonspor formaları da giyen siyah-beyazlı takımın eski futbolcusu Burak Yılmaz’ın gündeme gelmesi, yoğun tartışmaları da beraberinde getirdi.

Gelecek sezon için kritik iki bölgeye, stoper ve forvet mevkilerine önemli takviyeler yapmak isteyen Beşiktaş yönetimi talip olduğu futbolcular için temaslarına devam ederken, Burak Yılmaz’ın transferi konusu iyice alevlendi.

Başkan Fikret Orman, önceki gün Futbol Federasyonu genel kurulunda basın mensupları ile konuşurken, Burak Yılmaz’a sıcak baktığını açıklamıştı. Orman, Burak için şu ifadeleri kullanmıştı:

“HAKSIZ BİR ŞEY YAPILDI”

“Burak Türkiye'ye dönecek mi, durumunu bilmiyorum. Burak'la alakalı haksız bir şey yapıldı. O da şu; babası bizde top oynamış iyi bir Beşiktaşlı. Burak da Beşiktaş'ta top oynadı. Beşiktaş'tan problemli olarak ayrılmadı. O dönem Beşiktaş Kulübü onu yolladı. Burak'ı takas olarak kullandılar. O da daha sonra bir çıkış yakaladı.

Netice itibarıyla profesyonel bir oyuncu. Açıkçası her oynadığı takımda da Beşiktaşlı olduğunu ifade eden yürekli bir çocuk. Şimdi onun üzerine gidilmesini doğru bulmuyorum. Bir Beşiktaş-Galatasaray maçında penaltı olmayan pozisyonda öyle bir hareket oldu ama futbolun içinde olan şeyler.

Beşiktaş taraftarlarının bazı tepkileri var. Milli olmuş, Beşiktaşlı olduğunu da her yerde göğsünü gere gere söyleyen oyuncunun üzerine gitmeyelim. Sadece söylediğim bu. Ancak bu demek değil ki Burak haftaya, ay sonunda, Beşiktaş'ta. Böyle bir durum yok. Böyle bir temas yok. Olsa sıcak bakar mıyım 'Ben sıcak bakarım' diyorum.”

ÇARŞI ÇOK SERT ÇIKTI

Fikret Orman bu ifadeleri kullanırken, siyah-beyazlı camiada, aralarında kongre üyelerinin de bulunduğu önemli bir grup, Burak Yılmaz transferine karşı çıkıyor. Beşiktaş taraftar grubu Çarşı da dün bir bildiri yayınlayarak bu transfere karşı çıktı. Çarşı’nın bildirisinde de şu ifadeler kullanıldı:

“Süleyman Sebalar’dan, Vedat Okyarlar’dan, Baba Hakkılar’dan emanet olan bu arma, yalnızca o armayı taşıyacak şerefe ve karaktere sahip oyuncular tarafından temsil edilmelidir. Beşiktaş, her zaman şampiyonluklar, başarılar kazanma şartıyla değil, her daim Şeref’iyle oynayıp Hakkı’yla kazanma ilkesiyle temsil edilir! Burak Yılmaz’ı istemiyoruz! Midemizi bulandırmayın!”

Yönetimin, yoğun tepki üzerine Burak Yılmaz transferinden vazgeçebileceği belirtiliyor. Burak Yılmaz önceki sezon 4 yıl formasını giydiği Galatasaray’dan ayrılarak Çin Süper Ligi’nin Beijing Guoan takımına transfer olmuştu. Milli futbolcu burada toplam 38 resmi maçta forma giyerek 24 gol attı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum