Beşiktaş'ta kriz iddiaları

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Kasımpaşa maçının sonrasında yönetici Ahmet Nur Çebi ile çelişti. Transferler konusunda yönetim ve hoca arasında bir kopukluk olduğu iddia ediliyor.

Beşiktaş'ta kriz iddiaları
19 Ağustos 2017 - 19:40

Beşiktaş'ta teknik direktörlüğe Şenol Güneş geldiğinden beri yaşanan transfer anlaşmazlıkları son olarak Kasımpaşa maçından sonra su yüzüne çıktı. Transfer konusunda her zaman "Patron yönetimdir" açıklamasını yapan Şenol Güneş artık sıkıntısını dile getirmeye başladı.

Sporx'in özel haberine göre; Beşiktaş'ın ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi geçen hafta "Transferleri Şenol Güneş ve Fikret Orman yürütüyor. Gerçekten onların ne planladığını bilmiyorum. Doğru olan neyse yapacaklardır" açıklamasında bulunmuştu. Ahmet Nur Çebi'nin bu açıklamasından sadece 1 hafta sonra teknik direktör Şenol Güneş "Transferi ben yapmıyorum. Yönetim yapıyor. Konuşmam doğru olmaz." açıklamasını yaptı. 

Bu sürecin ise öncesi var. Önceki gelişmelere bakacak olursak, Boyko, Alexis, Gökhan İnler, Mitrovic ve Aras transferlerini veto eden Şenol Güneş, Boyko transferinde geri adım atmıştı. Veto ettiği bir diğer isim olan Mitrovic konusunda da "Bonservisi uygun olursa veya bedava olursa istenen oyuncu alınabilir" diyen Şenol Güneş, oyuncu için verilen 4.2 milyon euro'luk bonservis bedelinden sonra büyük bir şaşkınlığa uğramıştı. 

Geçen sezon bu sıkıntılı süreç bir şekilde şampiyonlukla atlatılırken; Şenol Güneş'in sözleşmesinin apar topar uzatılması, takımın Çin'e gidişi, maaş konusunda yaşananlar ve Milli Takım durumu da yönetim ile teknik direktör arasındaki anlaşmazlığın tuzu biberi olmuştu. 

Marcelo sorunu

Bu sezonun başında da 65 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı önce Marcelo'nun Lyon'a gitmemesini talep etmişti. Bu ayrılık gerçekleşince yerine hemen bir stoper takviyesi yapılması talimatını vermişti. Şenol Güneş'in bu sözü yerine getirilmedi ve Alvaro Negredo, Gary Medel ve Jeremain Lens kadroya dahil edilmişti.

İddialara göre, Şenol Güneş forvet için önceliğini Rubin Kazan'da forma giyen 28 yaşındaki Jonathas veya eski öğrencisi Burak Yılmaz'a vermişti. Yönetim, Rus ekibin kapısını çaldı ve oyuncu için bonservis bedeli olarak 5 milyon euro istendi. Bununla beraber Brezilyalı oyuncuya da 2.5 milyon euro yıllık ücret verilecekti. Yönetimin "Bonservissiz forvet alacağız" sözleri sonrası Şenol Güneş istediği bu transferden vazgeçmek zorunda kaldı. Ancak buna rağmen Beşiktaş, Negredo'ya 2.5 milyon euro bonservis bedeli öderken, oyuncuya da yıllık garanti 4.3 milyon euro verdi. 

Medel'i istemedi mi?

Gary Medel konusunda da Şenol Güneş'in "Aradığımız tarzda bir stoper değil" açıklamasına rağmen yönetim Medel'i kadrosuna kattı. 65 yaşındaki Şenol Güneş, Medel'in yerine Milan'da forma giyen ve şu an Fenerbahçe ile Trabzonspor'un gündeminde olan Gustavo Gomez'i istemişti. Ancak yönetim yine teknik direktörün istediği transferi yapmadı. Lens konusunda da "Önceliğimiz değil" açıklamasını yapan Şenol Güneş'in sözüne uyulmadı ve o da Beşiktaş kadrosuna dahil oldu.

Yaşanan bu olaylardan sonra Beşiktaş'ta neler olacağı merak konusu. Yönetim ile teknik direktörün arası iddialara göre bu kadar açılmışken gelecek günler bizlere neyin olacağını gösterecek.

Şenol Güneş'in transferini istemediği bazı isimler:

Denis Boyko (Kulüp arıyor)

Matej Mitrovic (Yedek)

Aras Özbiliz (Kulüp arıyor)

Alexis Delgado (Gönderildi)

Gökhan İnler (Başakşehir'e transfer oldu)

Alvaro Negredo (3 maçta 30 dakika süre aldı)

Gary Medel (Kasımpaşa maçında 15 dakika oynadı)

Jeremain Lens (Kasımpaşa maçında 15 dakika oynadı)

 

Kaynak: Sporx Özel Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum