Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi son durum

Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş'ı yeni sezonda neler bekliyor? Siyah beyazlıların 2021/22 sezonunun değerlendirmesi ile karşınızdayız.

Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi son durum
13 Ağustos 2021 - 14:10
Süper Lig'de geçen sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, yeni sezonda hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek. Peki Beşiktaş yeni sezona nasıl hazırlandı, artıları ve eksileri neler?

Beşiktaş'ta taraftar ve yönetim, hiç kuşkusuz geçen sezonun şampiyon kadrosunun bozulmamasını istiyordu. Şampiyonlukta büyük pay sahibi olan ve geçen sezon kiralık olarak takımda forma giyen Valentin Rosier ile Rachid Ghezzal'ın bonservislerinin alınması büyük bir artı oldu. Geçen seneden sadece Vincent Aboubakar, Montero ile Dorukhan Toköz takımdan ayrıldı. 

Belirsizlik ortadan kalktı

Belki de hepsinden önemlisi teknik direktör Sergen Yalçın ile yola devam etmek oldu. Sezonun sona ermesinin ardından uzun bir süre Sergen Yalçın'ın takımdaki geleceği belirsizdi. Sergen Yalçın, Rosier ve Ghezzal belirsizliği biraz uzun sürse de ortadan kalkmış durumda. 
Bunun dışında Salih Uçan, Kenan Karaman ve Alex Teixeira transferleri ile kadro güçlendi. Özellikle Teixeira transferi çok heyecan verici. 31 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, kalitesini Süper Lig'de gösterirse onu izlemek çok keyifli olabilir. Çin'de uzun süredir oynamıyordu, o yüzden ilk haftalarda sahalarda olması beklenmiyor. Beşiktaş'a hemen adapte olması, siyah beyazlılar için çok önemli.

En önemli transfer forvet olacak

Beşiktaş'ın en büyük eksiği olarak forvet pozisyonu dikkat çekiyor. Geçen sene kazanılan şampiyonlukta Aboubakar'ın payı çok kritikti. Son haftalarda olmaması nedeniyle yaşanılan puan kayıpları hafızalarda. Onsuz Beşiktaş gol atmakta güçlük çekiyordu. Sezonun başlamasına kısa bir süre kala Beşiktaş'ın hala bir forveti bulunmuyor. 

Forvet bölgesinin arkasındaki üçlü şu an için Larin - Alex Teixeira - Ghezzal olarak gözüküyor. Bu 3'lü oldukça skorer bir 3'lü. Ayrıca Kenan Karaman, N'kodou, Gökhan Töre ve Adem Ljajic'i de unutmamak gerek. Ancak bir forvet transferi olmaması durumunda bu 3'lüden alınacak verim de düşebilir. 

Hatırlayın, siyah beyazlı takımın Quaresma, Talisca, Babel, Adriano, Pepe'li kadrosunda forvet tercihi Negredo olmuştu. İspanyol golcünün verimsizliği ile Beşiktaş gol yollarında ciddi sıkıntı yaşamış ve heyecan verici kadrosuna rağmen sezonu 4. sırada tamamlamıştı. Forvet transferi gerçekten Beşiktaş için oldukça önemli.

Sadece Süper Lig yok, Şampiyonlar Ligi de var

Beşiktaş, bu sezon sadece Süper Lig değil Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele edecek. O yüzden gerçek bir golcü transferi şart. Aksi taktirde hücum yollarında Beşiktaş'ın oldukça zorlanması beklenebilir. Ayrıca lig ve Avrupa'yı düşünecek olursak Beşiktaş'ın kadrosunun özellikle defans bölgesinde çok da opsiyonlu olmadığını söyleyebiliriz.

Stoper bölgesinde Vida ve Welinton forma giyecek ancak bu futbolcuların alternatifleri kim olacak? Mehmet Topal'ın gerekirse stoper bölgesinde oynatılması gündemde ancak Mehmet Topal'ın bu pozisyonda eski hızında olmadığı bir gerçek. Geçen sezon zaman zaman Necip Uysal'ın stoper veya sağ bek pozisyonlarında oynadığını görmüştük. Bu sene de benzer bir tablo bizleri bekliyor olabilir.

As kadro tamam, peki yedekler?

Beşiktaş'ın yine en büyük gücü as 11'i olacak. Sergen Yalçın, geçen sene yedeklerden de katkı almıştı ama bu sene Süper Lig'in yanında bir de Şampiyonlar Ligi olacak. Geçen sezon şampiyonlukta ligin sonlarına doğru takımın oldukça yorulduğu gözlemlenmişti. Beşiktaş, savunmasına alternatif yapabilirse ve forvete istediği gibi bir golcü bulabilirse yine bu senenin en tehlikeli takımlarından biri olmaya aday. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum