Trabzonspor yeni sezona hazır mı?

Sezon öncesi flaş transferleriyle, Abdullah Avcı yönetiminde Trabzonspor'un bu sezon hedefi şampiyonluk. Trabzonspor'u nasıl bir sezonun beklediğini masaya yatırdık.

Trabzonspor yeni sezona hazır mı?
13 Ağustos 2021 - 14:10
Trabzonspor, uzun süredir devam eden şampiyonluk özlemini bu sene gidermeyi umut ediyor. Yapılan transferler ve harcanan paralar ile birlikte hedefin ne kadar ciddi olduğu da görülüyor. 

Marek Hamsik, Gervinho, Andreas Cornelius, Bruno Peres, Dorukhan Toköz transferleri ile Trabzonspor, yeni sezon öncesi en çok konuşulan takımlardan birisi oldu.

Heyecan verici kadro

Hali hazırda Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır, Nwakaeme, Vitor Hugo gibi kaliteli futbolcuların olduğunu da işin içine katarsak Trabzonspor'un ligin en iyi kadrolarından birisine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Abdullah Avcı, geçen sezon geldiğinde öncelikle savunma bölgesine yoğunlaşmıştı. Bu konuda başarılı olduğunu da söylemek lazım. Trabzonspor, Avcı geldikten sonra ligin en az gol yiyen takımlarından birisi olmuştu. Ancak hücum bölgesi sıkıntılıydı. Bordo mavili takımın maçlarında çoğu kez 0-0, 1-0 gibi sonuçlar çıkıyordu. Bu sene yapılan hamleler ile daha hücumcu bir takım görmemiz olası. 
Cornelius'un önemi

Nwakaeme, Bakasetas, Gervinho üçlüsünün önünde Cornelius'un oynayacağını düşünüyoruz. Cornelius, hiçbir zaman çok gol atan bir forvet oyuncusu olmadı ama 1.93'lük boyu ile çok iyi bir pivot forvet. Arkasındaki skorer 3'lü için oldukça önemli bir parça. Gol atmasa bile onun varlığı çok önemli olacak. Bu açıdan kritik bir transferdi. Bakasetas ve Hamsik'in de daha çok hücuma gitmesine olanak sağlayabilir. 

Orta sahada x faktör

Bordo mavili takım, hücumcu bir kadro oluşturdu ancak orta sahada defansif bir eksiklik göze çarpıyor. Orta sahada oyunun iki yönünü oynayabilecek oyuncular olarak Hamsik ve Berat göze çarpıyor. Hamsik'in biraz daha ileride oynayacağını düşünecek olursak burada Berat'a çok iş düşecek. Onun performansı Trabzonspor'un 'x faktörü' olabilir. 

Abdullah Avcı'nın bu bölgeye ve savunmaya da bir hamle yapmak istediği belirtiliyor. Eğer Avcı'nın istediği yerlere de 1-2 transfer yapılırsa Trabzonspor, kağıt üzerinde ciddi anlamda şampiyonluk yarışının içinde olabilir. Trabzonspor için heyecan verici bir sezon olacak gibi gözüküyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum