Bir daha böylesi gelmez: Ronaldinho

Onun gibisi bir daha futbol dünyasına gelmez... Brezilyalı büyük futbol efsanesi Ronaldinho 41 yaşına girerken kendisini bir kez daha hatırlıyoruz...

Bir daha böylesi gelmez: Ronaldinho
21 Mart 2021 - 02:19
FUTBOO | Twitter'da oldukça popüler bir paylaşım vardır: ''Antepli ev arkadaşım memleketten getirdiği fıstığı sadece Ronaldinho’lu Barcelona maçlarında zuladan çıkarırdı. Ronaldinho, öyle topçuydu.'' Saf yetenek baz alındığında Ronaldinho, şüphesiz tarihin en iyileri arasında yer alan bir futbolcu...

Santiago Bernabeu'da Real Madrid taraftarlarının alkışladığı tek futbolcu Ronaldinho. İşte böyle bir isimden bahsediyoruz. Messi ve Ronaldo için tarihin en iyi futbolcularından biri diye bahsediyoruz ama Ronaldinho, tarihin izleyiciye en çok zevk veren, en sanatkar futbolcusu olabilir.

Dans ederek attığı gol...

Onu en iyi şekilde 'Futbol sahası üzerinde dans eden bir futbolcu' diye özetleyebiliriz. Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'ye attığı gol hala akıllarda. Adeta dans ederek gol atmıştı. Hem de Chelsea'ye karşı Şampiyonlar Ligi'nde! 

Şimdilerde frikiklerde barajda yere yatan futbolcular görüyoruz. Barajın altından frikikten golü bizlere öğreten de Ronaldinho'dan başkası değildi. Yıllar sonra bile attığı golleri, çalımlarını izlediğimizde 'Keşke şu anda böyle bir futbolcu olsa' diye iç geçiriyoruz. 

PSG, Barcelona, Milan...

PSG'de 77 maçta 25 gol, 17 asist yaptıktan sonra Barcelona'ya transfer olan Ronaldinho, efsaneleştiği Barcelona'da da 207 maçta 94 gol, 71 asist ile oynamıştı. Daha sonra Milan'da 95 maça çıkıp 26 gol, 29 asist ile mücadele eden Brezilyalı efsane ardından Brezilya ve Meksika'da oynadıktan sonra emekli oldu.

'Ah keşke...' dedirten kariyer

Adı birçok kez Türk takımları ile anıldı ama yolu buralara hiç düşmedi. Gazetelerimiz de bu duruma çok üzülmüş olsa gerek! İstatistikleri tabii bir Messi veya Ronaldo değil. Maalesef böylesine bir futbol cambazını kendine dikkatli bakmaması yüzünden yeteri kadar fazla izleyemedik. Keşke aklı sadece futbolda kalsaydı da üst seviyede kendisini daha çok izleyebilseydik.

41 yaşına girerken onu şu an haberlerde hapis cezaları, dolandırıcılık gibi haberler ile görüyoruz. E tabii üzülüyoruz da... Böyle bir futbolcunun yeri hala futbol sahaları içinde olabilirdi. Hakim karşısında değil!

Golcüler, yıldız futbolcular elbette yine gelecektir ama Ronaldinho gibisi tekrar gelir mi? İşte onu hiç sanmıyoruz...

YORUMLAR

  • 0 Yorum