Derbinin kilit iki oyuncu! Aboubakar mı, Pelkas mı?

Süper Lig'de oynanacak kritik Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi iki takımdan da kilit futbolcuları değerlendirdik.

Derbinin kilit iki oyuncu! Aboubakar mı, Pelkas mı?
21 Mart 2021 - 02:49 - Güncelleme: 21 Mart 2021 - 02:54
Süper Lig'de haftanın maçı! Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği derbi için iki takımdan da kilit futbolcular kim olabilir sorusunun cevabını aradık.

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye göre kadro devamlılığı daha yüksek. Siyah beyazlıların kadrosunu daha rahat bir şekilde sayabiliyoruz. İleri uçta da kimin ne verebileceğini az çok kestirebiliyoruz. Bunda Aboubakar'ın payı ise çok büyük. Aboubakar, hem kendisi gol atıyor hem de takım arkadaşlarına çok iyi yer açıyor. Onu bu açıdan Inter'deki Lukaku'ya benzetebiliriz. Kendi atmasa bile rakip takım için her zaman bir tehlike unsuru. 

Yokluğu çok hissediliyor

Aboubakar'ın ne kadar önemli olduğunu Başakşehir ile oynanan kupa maçında da görmüştük. Onun olmadığı ikinci yarıda Beşiktaş çok zorlanmıştı. Derbide oynamasa işler tamamen değişebilirdi. Beşiktaş'ın hücumları yine büyük ihtimal Aboubakar üzerinden şekillenecektir.

Deplasman golcüsü Pelkas

Fenerbahçe'de ise kilit oyuncu olarak Pelkas'ı ön plana çıkartıyoruz. Pelkas, takımının deplasmanda en çok gol atan futbolcusu. Genelde de en çok gol katkısı veren ismi. Sakat olduğu dönemde sarı lacivertli takım rakip kaleye gitmekte bir hayli zorlanmıştı. Yunan futbolcu, hem sol kanat hem de forvet arkası pozisyonda oynayabiliyor ve tutulması gerçekten zor bir isim.

Erol Bulut için oldukça kritik olan Trabzonspor maçında uzaktan attığı golle hem takımını hem de teknik direktörünü kurtarmıştı. Bakalım aynı senaryoyu bir kez daha uygulayabilecek mi?

YORUMLAR

  • 0 Yorum