Bir sağ bekten çok daha fazlası; James Tavernier

Bir sağ bekten hücum katkısı olarak iyi bindirmeler ve asistler beklersiniz değil mi? Peki çift haneli gol veya asist katkısı? Forvet istatistiklerine sahip olan James Tavernier, sağ bekten istenen ve hatta daha fazlasını ortaya koyan bir futbolcu...

Bir sağ bekten çok daha fazlası; James Tavernier
06 Mayıs 2022 - 04:34 - Güncelleme: 06 Mayıs 2022 - 04:54
Çift haneli gole ulaşan forvetler için iyi bir sezon geçirdiğini söyleyebiliriz. Çift haneli asist ile sezonu tamamlayan orta sahalar için de aynısı geçerli. Ancak bir sağ bekten hem gol hem de asistte çift haneli skor katkısı pek beklemeyiz. James Tavernier hariç...

Rangers'ın sağ beki James Tavernier, attığı 7 golle Avrupa Ligi'nde gol kralı... Evet, yanlış duymadınız. Bir sağ bek, gol kralı! Tavernier, ayrıca 2022 takvim senesinde Avrupa kupaları eleme turlarında Karim Benzema'dan sonra en fazla gol atan futbolcu.

İskoçya şampiyonu Rangers'ın kaptanı James Tavernier, bir sağ bekten beklenilenin çok daha fazlasını göstermeye devam ediyor.

Double-double performanslar!

Geçen sezon Rangers'ın şampiyonluğunda 46 maça çıkan ve bu maçlarda 19 gol, 16 asist ile harika bir performans ortaya koyan İngiliz futbolcu, bu sezon da 54 maçta 16 gol ve 16 asiste ulaşarak double double yapmayı başardı.

Rangers'ta 7. sezonunu yaşayan Tavernier, asist katkısı her zaman olan bir oyuncuydu ama son 2 senedir resmen bir 'golcü' haline dönmüş durumda. 

Başka bir kariyer olabilirdi!

Newcastle alt yapısında futbola başlayan James Tavernier'in kariyerinin ilk kısımları sürekli kiralanması ile geçti. Sırasıyla Gateshead, Carlisle, Sheffield Wednesday, MK Dons, Shrewsbury, Rotherham takımlarına kiralanan Tavernier, 100 bin euro karşılığında transfer olduğu Wigan'da da kendini gösteremedi. 2015'te sadece 250 bin euroya transfer olduğu Rangers'ta ise bambaşka bir Tavernier olarak karşımıza çıktı.

3 sene önce sezonu 3 gol, 15 asist ile tamamlyan Tavernier, adeta 28'inden sonra patlama yaşadı. Önce 19 gol, 16 asistlik muazzam sezon, ardından 10 gol, 14 asist... 

30 yaşına gelen James Tavernier, kariyerinde hiçbir zaman çift haneli piyasa değerini bulamadı. Bu müthiş istatistikleri kariyerinin başında yakalamış olsa onu çok daha büyük takımlarda izlememiz olasıydı... Kaptan, geç açıldı ama tam açıldı!

YORUMLAR

  • 0 Yorum