Boupendza gerçekten 10 milyon euro eder mi?

Transferin popüler isimlerinden Aaron Boupendza için yine birçok takım yarış halinde. Gabonlu futbolcu için Hatayspor, 10 milyon euro istiyor. Peki Boupendza 10 milyon euro eder mi?

Boupendza gerçekten 10 milyon euro eder mi?
03 Ağustos 2021 - 02:21 - Güncelleme: 03 Ağustos 2021 - 02:41
Hatayspor, geçtiğimiz sezonun başında Aaron Boupendza'yı transfer ederken kimse futbolcunun böyle bir çıkış yapmasını beklemiyordu. Sezonun flaş isimlerinden olan ve Süper Lig'i gol kralı olarak tamamlayan Boupendza, bu performansıyla birlikte büyük takımların da radarına girdi.

24 yaşındaki futbolcu, geçen sezon devre arasında Rus ekibi Krasnodar'dan teklif almıştı. Hatayspor, 8 milyon euro karşılığı Krasnodar ile anlaşmaya varmıştı ancak Boupendza'nın son anda Rusya'ya gitmek istememesi nedeniyle transfer iptal olmuştu.

İlgilenen takımlara aynı cevap: Fiyatı belli

Hatayspor Onursal Başkanı Dr. Lütfü Savaş, Gabonlu futbolcu hakkında ''10 milyon Euro'dan aşağıya satmayı düşünmüyoruz.'' sözlerini kullanmıştı. Boupendza ile Fenerbahçe başta olmak üzere Fiorentina, Watford, Celtic gibi takımlar devrede. Birçok takım kendisiyle ilgileniyor ancak Hatayspor'un istediği ücret belli: 10 milyon euro...
Sadece 1 sezon oynadı

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Boupendza ile ilgilenen takımlardan birisi de Dinamo Kiev'di. Ukrayna basınının haberine göre Kiev ekibi, golcü futbolcu için 4-5 milyon euro teklif etmişti. Dinamo Kiev, Hatayspor'un istediği ücreti veremeyeceklerini ''Sadece 1 sezon iyi oynamış bir futbolcu için bu ücretler çok fazla, büyük risk'' diyerek açıklamışlardı.

Gabonlu futbolcunun kariyerine bakacak olursak gerçekten de şu ana kadar 'bir sezonluk' bir futbolcu. Hatayspor'a gelmeden önce Fransa ve Portekiz'in 2. Lig'lerinde oynuyordu ve bu liglerde gol atamamıştı. Öyle ki Hatayspor'a geldiğinde bonservisi 100 bin euro'ydu. Şimdi ise 8.5 milyon euro...

Ya 10 milyon euro gelmezse?

Hatayspor, Boupendza için ''İstediğimiz ücreti veren çıkarsa satabiliriz. Teklif gelmezse yine gol kralı olur, iki katına satarız'' açıklaması yaptı ancak unuttukları bir şey var. Boupendza'nın sözleşmesi 2022 yılında sona erecek. Boupendza ya Hatayspor ile yeni sözleşme imzalamak istemezse ne olacak? Hatayspor 10 milyon euro isterken golcü futbolcudan seneye para da kazanamayabilir. Böyle bir risk var... Bu şartlar bir futbolcu gerçekten 10 milyon euro eder mi?

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Hasan BAŞDOĞAN
    2 yıl önce
    3-4 milyon euro belki risk edilebilir ama 10 milyon euro sokağa atılacak para değil..