Transfer piyasasında yeni boyut

Transferler, futbolun olmazsa olmazı. Bu oyunun büyük bir parçası. Futbolun kendisi değişir de transfer piyasası değişmez mi? Tabii ki o da değişir.

Transfer piyasasında yeni boyut
17 Ocak 2022 - 14:38
Transfer piyasası, son yıllarda sürekli büyük bir hareketlilik içinde. Ancak son 2 yıldır pandemi nedeniyle işler pek de iyi gitmiyor. Eskiden alışık olduğumuz gibi büyük paralar pek dönmüyor. En azından Neymar gibi 200 milyonluk transferler artık yok. Bunda pandeminin getirdiği ekonomik sıkıntıların etkisi büyük. Durum biraz değişiyor gibi...

2017 yılında Danimarkalı Jonas Ankersen, transfer sisteminin pek çalışmadığını tespit etmişti. Ankersen, o günleri ''Kulüplerin kendilerini nasıl finansal zorluklar içinde bulduklarını ve bu durumdan kurtulmak için zengin yatırımcılara koştuklarını gördüm. Kötü ve pahalı transfer kararları alınıyordu çünkü doğru bilgi eksikliği vardı'' diyerek özetlemişti. 

Doğru transfer yapmayı sağlayan platform

Ankersen, böylece kulüplere hangi oyuncuların transfer için uygun olduğunu gösteren ve aralarındaki iletişimi kolaylaştıran bir çevrimiçi abonelik platformu olan TransferRoom'u kurdu. Platformun amacı kulüplere kolaylık sağlamak ve 'doğru' transfer yapmalarını sağlamaktı. 

Bugüne kadar Roma, Leeds, Rangers, Feyenoord gibi takımlar, yaptıkları transferlerde TransferRoom kullandıklarını açıkladı.  Bu platform üzerinden kulüp yöneticileri bilgilendiriliyor ve neye göre transfer yapmaları kendilerine anlatılıyor. 

''Yeni üyeler çok hızlı geldi, çok hızlı geliştik''

Danimarkalı genç, ''Eski alışkanlıklar zor ölüyor. Ama bence TransferRoom çok iyi, çok hızlı çalıştığı için bu engeller hızla aşıldı. Kulüpler satın alıyor, yeni üyeler çok hızlı geldi ve kısa sürede oldukça geliştik.'' diye platformdan ne kadar memnun olduğunu anlatıyor. 

Kaç kulüp kulllanıyor, kaç transfer yapıldı?

Geçen yaza kadar 500'den fazla kulüp TransferRoom kullanıyordu. Bu kulüpler arasında Manchester United, Manchester City, Liverpool ve Chelsea'nin aralarında olduğu 13 Premier League takımı var. Büyük takımlar, kiralama seçeneklerinde de TransferRoom kullanımının kendileri için yararlı olduğunu açıklamıştı.

Şu ana kadar da TransferRoom üzerinden 1247 anlaşma yapıldı. Bu transfer sezonun sonuna kadar da bu sayının 1500'ü geçmesi bekleniyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum