Boxing Day'in unutulmaz maçları

Premier League'in en heyecan verici günlerinden biri olan Boxing Day tarihinden en unutulmaz maçları sizler için derledik.

Boxing Day'in unutulmaz maçları
25 Aralık 2023 - 23:37 - Güncelleme: 26 Aralık 2023 - 00:58
FUTBOO | Boxing Day, Premier League'in en özel geleneklerinden birisidir. Noel'in bir gün sonrası İngiltere'de futbol keyfi anlamına geliyor. Tüm takımların sahaya çıktığı bu anlamlı günde en unutulmaz maçlara bir bakalım dedik.

Arsenal 6-1 Leicester (2000)

Arsenal efsanesi Thierry Henry'nin 50. maçını oynadığı karşılaşmada Fransız yıldız hat-trick yaparak yıldızlaşmıştı. Robert Pires, Patrick Vieira ve Tony Adams'ın da golleriyle maçı 6-1 kazanan Arsenal, o dönemde Highbury olan stadında taraftarlarına bir nevi noel hediyesi vermişti.

Charlton 4-2 Chelsea (2003)

Roman Abramovich kulübü satın almış, Chelsea'ye büyük paralar dökülüp yenilmesi zor bir kadro oluşturulmuştu. Rakip Charlton ise mütevazi kadrosuyla ligde kalmaya çalışan sıradan bir takımdı. Ama o da ne? Charlton, Chelsea'yi 4-2 yenerek o dönemin en büyük sürprizlerinden birine imza atmıştı.

Bolton 4-3 Newcastle (2002)

Sam Allardyce ve hücum futbolu mu? Hayal etmesi bile zor bir durum. Boxing Day'de sanki paralel bir dünyadaymış gibi hücum oynayan Sam Allardyce'ın Bolton'u Newcastle United'ı 4-3 mağlup ederek izleyenleri şaşırtmıştı. 

Manchester City 5-1 Hull City (2008)

Bu maçın önemi skoru değil. Çok daha farklı, hatta görülmemiş bir şey. Hull City teknik direktörü Phil Brown, takımın ilk yarı performansından dolayı oldukça sinirlenmişken devre arası konuşmasını soyunma odasında değil, saha içinde yapmayı seçmişti. Oyuncularını yere oturtan Brown, sert bir şekilde kendilerine gelmelerini istemişti. Maçın ardından neden böyle bir şey yaptığını açıklayan Brown, ''Çocukları canlı tutmaya çalıştım çünkü hepsi birer ölü gibiydi. Bu maçı izlemeye gelen 4 bin taraftarımız vardı ve ilk yarı performansımız için onlara bir özür borcumuz vardı.'' sözlerini kullanmıştı. Sonuç 5-1'lik mağlubiyet.



Manchester United 4-3 Newcastle (2012)

Sir Alex Ferguson'un Manchester United'ının geri dönüş maçı. Newcastle 3-2 öne geçse de önce Robin van Persie, ardından 90'da Chicharito'nun golleriyle 'Fergie Time' yine gerçek olmuş ve MANU, 7 gollü maçı kazanmayı bilmişti.

Chelsea 4-4 Aston Villa (2007)

Jose Mourinho kovulmuş yerine Avram Grant getirilmişti. Aston Villa ile oynayacakları bu maç ise Boxing Day tarihine geçecekti. 8 gol, 3 kırmızı kart, 90. dakikada penaltı... Daha ne olsun? Andriy Shevchenko ve Michael Ballack'ın golleri yeterli olmamış ve Villa, 90'da attığı penaltıyla 1 puanı almıştı.



Middlesbrough 3-1 Manchester United (2002)

Manchester United, Boxing Day'de aldığı bu mağlubiyetle lider Arsenal'in 7 puan gerisine düşmüş ve şampiyonluk yarışında geride kalmıştu. Ama Ferguson ve ekibinin o sezon aldığı son mağlubiyet de buydu. Ardından tutulamayan Manchester United, hiçbir maçı kaybetmeden Arsenal'i geçip şampiyonluğa uzanmıştı.

Coventry City 3 – 2 Arsenal (1999)

Evet, bir zamanlar Coventry City, Premier League'de oynuyordu. Hem de Arsenal'i yeniyordu. Tarihi kadronun temellerini yavaş yavaş atan Arsenal karşısında genç, henüz tanınmamış futbolcularıyla sürprize imza atan Coventry City, rakibini 3-2 mağlup etmişti. Boxing Day, sürprizlerin günü...

YORUMLAR

  • 0 Yorum