Buffon'dan sert eleştiri

İtalyan futbolunun efsanevi kalecisi Gianluigi Buffon, son dönemde kullanılmaya başlayan video-hakem sistemini eleştirdi.

Buffon'dan sert eleştiri
29 Ağustos 2017 - 11:39

Sistemin (VAR) çok sık kullanıldığına inanan 38 yaşındaki Juventus’un efsane kalecisi Buffon, ilginç bir benzetme de yaptı.

“Sutopu gibi oldu”

Konuyla ilgili sert bir eleştiri yapan Buffon, “VAR’ı aşırı kullanmakla çok ciddi bir hata yapıyorlar. Bu şekildeki bir uygulama doğru değil” diye konuştu. Sistemin ara sıra kullanılması halinde futbol için çok olumlu neticelerin çıkabileceğini belirten İtalyan kaleci, “Futbolda çok önemli bir nokta var: Her temas penaltı değildir. Futbol maçlarını üç dakikada bir durduramazsınız, futbolu sutopuna çevirdiniz” dedi.

Ne olmuştu?

Bu sezon başından itibaren İtalya Ligi’nde denenmeye başlanan VAR teknolojisi, Juventus’un Cagliari ile oynadığı maçta infiale yol açmıştı. Sezonun açılış maçında Cagliari VAR teknolojisi ile belirlenen pozisyonda penaltı kazanmış, ancak maç Juventus’un galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Son şampiyonun bu hafta oynadığı Genoa maçında da karşılıklı olarak iki ekibin kazandığı iki penaltı, video-hakem teknolojisi sayesinde verilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum