Bundesliga'da küme düşme adayları

Bundesliga'da küme düşen takımlarını tahmin etmek bu sezon pek kolay olmayacak. En büyük düşme adayları Bielefeld ve Stuttgart olsa da bazı sürprizler de görebiliriz.

Bundesliga'da küme düşme adayları
18 Eylül 2020 - 11:41
FUTBOO | Bundesliga'da yeni sezonun başlaması için geri sayım sürerken küme düşme adaylarını inceliyoruz. 34 haftalık maratonda ateş hattına en yakın takımlar hangileri?

Bundesliga'da geçen sezon Fortuna Düsseldorf ve Paderborn küme düşen takımlar oldu. Peki bu sene hangi takımlar ligde kalmak için mücadele verebilir? Hangi kadrolar bu ligde zorlanabilir?

Geçen sezon ligi 16. sırada bitiren Werder Bremen, play-outta Heidenheim'ı iki maçta da mağlup edememesine karşın deplasman golü sayesinde Bundesliga'da kaldı. Ancak henüz beklenen transferleri de yapamadılar. Ağustos ayında yaşananları tekrar tecrübe etmeleri hiç de sürpriz olmayacaktır.

Pandemiden en çok etkilenen takımlardan biri ise Augsburg oldu. Verilen ara sonrasında 10 maçta yalnızca 2 galibiyet alabilen Deportivo Alaves, bu sene ligde kalmak için mücadele vermek zorunda kalabilir.

Pandemi sebebiyle güçlenmek zorlaştı

Almanya futbolu, pandemiden fazlasıyla etkilendi ve transfer dönemini genel anlamda sessiz geçirmek zorunda kaldılar. Bu da elbette en çok lige yeni çıkan takımları etkileyecek.

Bundesliga'da takımlar transfer yapmak yerine genelde kadrolarını koruma yoluna gittiler. Ancak Arminia Bielefeld ve Stuttgart'ın kalitesi, bir üst lig için yeterli mi sorusunu akıllara getiriyor. 

Stuttgart'ın bu durumla başa çıkması için kullanabileceği önemli bir avantaj var. Bundesliga tecrübesi... Ancak gerekli takviyeler yapılmaması halinde, yeterli bir kıstas olmayacaktır. Arminia Bielefeld'in kadroyu güçlendirmekten başka çaresi yok.

İkinci sezonlar riski...

Union Berlin, geçen sezon önemli bir sürprize imza attı ve Bundesliga'daki ilk yılında 11. sıraya yerleşmeyi başardılar. Ancak futbol tarihinde 'rehavet' çöküşleri fazlasıyla yaşanmıştır. Bir oyun planı ve işleyen sistemle ligde kaldıklarını unutmamaları gerekiyor. Kruse transferi, bu konuda şüpheler uyandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum