Serie A'da şampiyonluk adayları

Serie A'da Juventus şampiyonluk serisini 10'a çıkarmayı hedefliyor. AC Milan, Inter, Napoli, Roma hatta Lazio ve Atalanta da bu şampiyonluk yarışının içinde olacak.

Serie A'da şampiyonluk adayları
17 Eylül 2020 - 16:56
FUTBOO | Serie A'da son 9 sezondur Juventus şampiyon oluyor. İtalya'da adeta gelenek haline gelen bu durum yeni sezonda değişir mi, yoksa her şey aynı mı kalır?

İtalya Serie A'da son yıllarda Juventus'un şampiyonluklarına alıştık. Kimse artık şampiyon olmalarına şaşırmıyor. Son 9 sezondur durum böyle. Juventus, 9 senedir şampiyonluğu kimseye kaptırmazken ikinci sırayı yıllar içinde Milan, Napoli, Roma ve Inter paylaştı. 

Yeni sezon öncesi İtalya'daki son duruma bakıyoruz. Dediğimiz gibi Juventus, İtalya'nın doğal favorisi ama işlerin artık o kadar da kolay olmadığını geçen sene gördük. Bu sene de 'Şampiyon belli, ikinci kim?' şeklinde bir lig izlemeyeceğiz gibi. Juventus'un en ciddi rakibi Inter olarak gözüküyor. Roma, Napoli hep ilk 4 savaşı veriyor. Milan'ın da yavaş yavaş oralara tırmandığını söyleyebiliriz.  Ve artık zirveyi zorlayan Lazio ve Atalanta var…
Juventus şampiyon oldu ama çok şey değişti

Juventus, geçen sene şampiyon olmasına rağmen teknik direktör Sarri'yi görevinden aldı. Sebep ise Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısız... Aslında Juventus, şampiyon olsa da iyi bir futbol ortaya koyamamıştı. Yeni sezon öncesi Pjanic'i Barcelona'ya gönderip karşılığında Arthur'u aldılar ki bu takasta karlı taraf onlardı. Takımın yeni teknik direktörü Andrea Pirlo! İlk tecrübesi olacak ama gerek futbol bilgisi gerekse karizmatikliği ile bu görevin altından kalkabileceğini düşündürüyor. Forvette de Higuain ile yolların ayrılacağı açıklandı ve yeni forvet transferi yapılacak. Juventus, şampiyon olsa da büyük bir değişim içinde. Değişmeyen tek şey ise Cristiano Ronaldo. Ki zaten kendisi başlı başına takımın şampiyonluk adayı olmasını sağlıyor.

Inter, Conte ile kaldığı yerden...

Inter ise hiç de fena olmayan bir sezon geçirdi. Ligde uzun süre Juventus'u takip ederken Avrupa Ligi'nde de finale yükseldi. Yeni sezona Conte ile devam edecekleri açıklandı. Lukaku - Martinez ikilisi ileri uçta harika bir sezonu geride bıraktı. Alexis Sanchez de sakatlıktan çok iyi döndü. Orta sahada henüz Eriksen beklenen performansı gösteremedi, onun için bu sene Danimarkalı orta saha için çok önemli. Geçen sene iyi olan takım korundu ve Conte yönetiminde bu sezona şampiyonluk parolası ile çıkıyor.
Bu sene düşüş var

Son yıllarda ikincilik mücadelesi veren takımlardan Roma ve Napoli'de ise düşüş var. Roma, ekonomik sorunlar yaşıyor ve transferde de etkisiz kaldı. Napoli'nin de güçlendiğini söyleyemeyiz. Bu sene ikisinin de zirve yarışına dahil olmaları kolay gözükmüyor.

Milan ise geçen sezon pandemi sonrası müthiş bir performans ortaya koydu. Acaba bu geçici bir performans mı yoksa yeni Milan'ın habercisi mi? Bunu yeni sezonda göreceğiz ama yine de kadro kalitesiyle şampiyonluğa oynaması zor. Onlar için ilk hedef ilk 4 sırayı alıp Şampiyonlar Ligi'ne dönmek olacak.

İzlemesi en zevkli iki takım!

Tatlı kısmını sona bıraktık. Geçen sezon İtalya'da izlemesi en zevkli iki takım: Atalanta ve Lazio... Lazio, pandemi öncesi Juventus'un sadece 1 puan gerisindeydi ve ciddi ciddi şampiyonluk konuşulmaya başlanmıştı. Atalanta, 98 gol atarak ligi tamamladı ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükseldi ki PSG'den son dakika golü yiyerek elendiler. Övgüyü en çok hak eden bu iki takımdı. Onları bu sene ayrı bir gözle izlemek lazım...

YORUMLAR

  • 0 Yorum