Burak Yılmaz'dan transfer itirafı

Hollanda Eredivisie ekiplerinden Fortuna Sittard forması giyen Burak Yılmaz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz'dan transfer itirafı
08 Aralık 2022 - 16:05
Dünya Kupası nedeniyle lige verilen arada kamp yapmak için Antalya'ya gelen Fortuna Sittard'ın Türk yıldızı Burak Yılmaz, kariyeri hakkında itiraflarda bulundu. Burak Yılmaz'ın açıklamalarından ön plana çıkan kısımlar şöyle;

Her yerde şansını kullanmış ve başaramamış bir Burak Yılmaz'a Şenol Güneş, güvendi ve beni Türk Futboluna kazandırdı. Galatasaray ise beni Avrupa çapında bir oyuncu yaptı. Beşiktaş ve Fenerbahçe ’den de ekmek yedim. Emeklerini görmezden gelemem. Harika bir kariyerim oldu, başarının en üst noktalarını gördüm. O zamanlar şimdiki aklım olsaydı en azından Beşiktaş'tan gönderilmezdim diye düşünüyorum.

"Bambaşka bir Burak Yılmaz olabilirdi"

Kendimde gözle görülür bir değişim var ve bu yaşla ilgili diye düşünüyorum. Keşke senin yaşındayken şimdiki kafam olsaydı lafının doğru olduğunu düşünüyorum. Şimdiki değişimim 20'li yaşlardaki Burak Yılmaz'da olsaydı, bambaşka bir Burak Yılmaz olabilirdi.

Yabancı sınırı hakkında görüşleri

Yabancı sınırı olmasa Galatasaray'da şu anda bir Türk futbolcu sahaya çıkabilir mi? Yabancı sınırı olmasın diyorsanız o zaman 'neden genç futbolcu çıkmıyor, neden Milli Takım başarılı olamıyor' dememelisiniz. Yabancı hakem söz konusu olmamalı ve yabancı sınırı düşürülmeli. Çok yabancı istiyorsanız, yabancı başkan gelsin, yabancı hoca gelsin, yabancı gazeteciler gelsin. Hollanda'da yabancı sınırı yok ama sen o seviyeye gel, sende de olmasın.

Arda Güler'e nazar değmesin, Allah yolunu açık etsin. Gururla takip ediyorum ama bir gün gazeteyi açıyorum PSG ve Manchester City istiyor. Bir gün açıyorum A Milli Takım'a neden çağrılmadı diye konuşuluyor. Bir gün hocası neden oynatmadı diye eleştiriyoruz.

Burak Yılmaz'ın 3 kırılma anı

Gençlerin, Şenol Güneş gibi bir hoca ile karşılaşmaları gerekli bence. Benim hayatımdaki kırılma anlarımdan ilki Şenol Güneş ile tanışmam, ikincisi Çin'e transferim, üçüncüsü Lille'e gitmemdir.

Süper Lig'e dönecek mi?

Futbol hayatıma Fortuna Sittard ile devam edip orada bitirmek istiyorum. Bu net, boşu boşuna 'Burak, Adana Demir'e ya da Beşiktaş'a gidiyor.' diye haber yapmayın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum