"Hull City'e CV'mi gönderdim, işe başladım"

Alt yaş milli takımlarda görev aldıktan sonra Hull City Akademisi'ne giden teknik direktör Onur Zayim, Hull City'e geliş hikayesini anlattı.

"Hull City'e CV'mi gönderdim, işe başladım"
08 Aralık 2022 - 15:59
Son olarak Türkiye U17 Milli Takımı'nı çalıştıran Onur Zayim, Hull City Akademisi'nde U15 ve U16 takımlarının teknik direktörü olarak göreve başlamıştı. 

Onur Zayim, Hull City'e geliş hikayesini Sabah Spor'a anlattı. İşte Zayim'in Hull City'e geliş hikayesi;

Herkes gibi CV'mi ilettim. 1.5 hafta sonra Zoom üzerinden benimle görüşme talep ettiklerine dair mail aldım. Görüşme tam 1 saat 15 dakika sürdü. Akademi menajeri Richard Naylor ve akademi sorumlusu Matt Hare, belli senaryolar ortaya atıp bunun üzerinden fikrimi aldılar. Bir sonraki mailde antrenman konu başlığını, istedikleri basamaklamayı, yaş grubunu (U18), antrenman süremi ve oyuncu sayımı gönderdiler. İngiltere'ye geldim. "Saha bu tarafta, 45 dakika sonra oyuncular gelecek, sahayı hazırlamak için 30 dakikan var, iyi şanslar" dediler. Bir mikrofon taktılar, antrenman kayda alındı. İşi neden istediğimi sordular. Birçok aday vardı. 2 hafta sonra aradılar ve çalışmak istediklerini söylediler.

Türkiye'de işler nasıl ilerliyor?

Türkiye'de genellikle bilinen insanlar üzerinden yürüyor. G.Saray altyapısında oynarken PAF Takım hocam Abdullah Avcı'ydı. Milli Takım'ın başına geçtiği dönemde o zamanki analizcisi İbrahim hoca vasıtasıyla beni aradı. İngilizce iktisat mezunuyum. Yüksek lisans programımın son senesiydi. Hoca gelecekle ilgili planlarımı sordu. O dönem A Milli Takım Menajeri olan Mustafa Eröğüt ile tanıştım ve desteğiyle TFF'de stajyer olarak başladım. Çok çalışarak herkesin aklında yer ettim.

2006 doğumlular ile U15 yaş grubundan U17 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları sonuna kadar çalıştım ve elit tura gitmeye hak kazandık. 3 maçta toplam 87 gol girişimi gibi iddialı bir istatistiğe sahip olan bu takım takip edilsin. İsim isim saymayacağım çünkü hepsi çok değerli. Sadece takip edin.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum