Burak Yılmaz neler yapacak?

Fransız basınına Türkçe ''Kral'' manşetleri attıran Burak Yılmaz, belki de A Milli Takım ile çıkacağı son büyük organizasyon olan EURO2020'de de güzel bir iz bırakmak istiyor.

Burak Yılmaz neler yapacak?
09 Haziran 2021 - 11:23 - Güncelleme: 09 Haziran 2021 - 11:27
FUTBOO | Fransız basınına Türkçe 'Kral' manşetleri attıran, şampiyon Lille'de 'Yılın oyuncusu' seçilen Burak Yılmaz, A Milli Takımımızın da EURO2020'deki en büyük umutlarından...

35 yaşında Ligue 1'de 16 gole imza atmasının yanı sıra bıraktığı etki ve izlenimle ''Kral'' Burak Yılmaz, belki de son büyük turnuvasında sahneye çıkacak.

Ligue 1 büyük meydan okuma

2016'da Galatasaray'dan ayrılıp Çin temsilcisi BJ Guoan'a transfer olan Burak Yılmaz, 2017 ile yeniden Süper Lig'e dönmüştü. Önce Trabzonspor ve ardından Beşiktaş formaları giyen Burak Yılmaz, o dönem 34 yaşındayken Lille'den aldığı teklifle ilk kez Avrupa macerasına başladı. Kendisinin de kabul ettiği gibi, futbol olarak daha erken 'olgunluk' seviyesine ulaşabilse, belki de çok daha erken Avrupa'ya gidip, çok daha başarılı olabilirdi. Yine de 34 yaşında Ligue 1 macerasına karar vermek kolay bir meydan okuma sayılmazdı! 

Fransız basınına Türkçe öğretti

Yıllardır şampiyon olamayan Lille'de hem kadro hem de genel ortam belki de onlar için çok uygundu. Christophe Galtier önderliğindeki Lille genç ve gelecek vadeden oyunculardan kurulu bir takımdı. Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in de forma giydiği Lille'e adım atan Burak Yılmaz, kısa sürede Fransa'da kendinden söz ettirmeyi başardı. İlk 10 haftada 6 gol 2 asistlik performans sergileyen Burak Yılmaz, sezonun sonuna doğru adeta gaza bastı. Kısa bir süre yaşadığı sakatlığı atlatan Burak, özellikle Mart ayı ile başlayan dönemde sergilediği performansla Fransız basınına Türkçe 'Kral' manşetleri attırdı.

Lille, Burak Yılmaz'ın da büyük katkısıyla Ligue 1'de şampiyon olurken, ''Kral'' için sezon bitmemişti. Şimdi hedefte EURO2020 var. A Milli Takımımızın, EURO2020'de en güvendiği isimler arasında yer alan Burak Yılmaz, milli takım ile çok büyük ihtimalle son büyük organizasyonunda sahne alacak. 'Kral' son vedayı yapmadan burada da iz bırakmak isteyecektir.
Savunmaları zorlayacak

İlk grup maçındaki rakibimiz İtalya, çok önemli isimlere sahip olsa da hareketli bir Burak Yılmaz ile başa çıkmaları kolay olmayacak. Milli oyuncumuz biraz gününde olursa, savunma sertliğinden çekinmeyen İtalyanlara büyük sorunlar yaşatabilir. 

Zaman zaman üçlü, zaman zaman dörtlü savunmayı tercih eden Galler savunmasının da Burak karşısında işi kolay değil. Havadan çok etkili olsalar da ayağa oyunda zayıf kalan Galler savunmasını becerikli oyuncularımızla aşıp, Burak Yılmaz'ın gol ya da goller bulmasını sağlayabiliriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum