Bursa kendini ateşe attı

Bursaspor evinde kazanarak ligde kalmayı garantilemek için Gençlerbirliği karşısına çıktığı maçın ilk yarısını 1-0 önde bitirmesine rağmen maçtan 2-1 mağlup ayrılınca, ligde kalma şansını tehlikeye attı.

Bursa kendini ateşe attı
28 Mayıs 2017 - 18:12 - Güncelleme: 28 Mayıs 2017 - 18:23

Spor Toto Süper Lig 33. haftasında ligde kalma mücadelesi içinde olan Bursaspor evinde hedefsiz Gençlerbirliği karşısında 2-1 yenilerek, son haftaya düşme ateşini yakından hissederek girecek.

İYİ BAŞLAYAN BURSA STANCU İLE GOLÜ BULDU

Bursa’da oynanan karşılaşmanın 7. dakikasında Stancu’nun kafa vuruşu ile ev sahibi gole yaklaştı ama sonuç çıkmadı. Dakikalar 16’yı gösterdiğinde Jorquera müthiş bir şutla Bursaspor’u 1-0 öne geçirdi.

KARŞILIKLI FIRSATLAR KAÇTI

Bursa atakları kesilmedi 23. dakikada Sivok’un net kafa vuruşu kaleci Nihat’ta kaldı. 26’da ise Rantie Gençlerbirliği adına net fırsat yakaladı ama Harun gole izin vermedi.  İlk yarıdan başka gol sesi çıkmadı.

NİHAT FARKI KORUDU, RANTIE MAÇI EŞİTLEDİ

İkinci yarıda 52. dakikada Stancu yine gole yaklaştı ama kaleci Nihat başarılıydı. 58’de ise Jorquera farkı 2’ye çıkaramadı. 65’te yine aynı ikili Jorquera ve Nihat sahnedeydi, Nihat yine gole izin vermedi. Gençlerbirliği 72. dakikada Uğur Çiftçi’nin asistinde Rantie’nin golüyle skoru eşitledi.

BURSA AVA GİDERKEN AVLANDI

Bursaspor ligde kalmayı garantilemek için arkada boşluklar vererek saldırdı. 87’de Kubilay’ın vuruşunda Batalla topa dokunamadı ve fırsat kaçtı. 88’de ise Issiah konuk ekibi öne geçirme fırsatından yararlanamadı. Bursaspor sadece hücumu düşünürken arkadaki boşluğu iyi değerlendiren Gençlerbirliği 90+3’te Milinkovic’in asisti ve Issiah’ın golüyle 2-1 öne geçti ve maç bu skorla sona erdi.

Bu sonuçla Bursaspor son haftaya girilirken 35 puanla düşme hattındaki Rizespor’un 2 puan üstünde 15. sırada yer aldı. Gençlerbirliği ise 43 puana ulaşıp 10. sırada yer buldu.

SON HAFTA DÜŞME POTASI NEFES KESECEK

Ligin son haftası düşme potasında Bursaspor, Trabzonspor deplasmanına giderken, Çaykur Rizespor evinde Alanya’yı ağırlayacak. İkili averaj Rizespor’da olduğu için, Karadeniz ekibi Alanya’yı mağlup ederse, Bursaspor’a Trabzon’da alacağı 1 puan yeterli olmayacak.

Görkem Candan - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum