Rizespor umutlarını son haftaya taşıdı

Varoluş mücadelesi veren Rizespor, Osmanlı'yı deplasmanda geriden gelip devirerek ligde kalma umutlarını son haftaya taşıdı.

Rizespor umutlarını son haftaya taşıdı
28 Mayıs 2017 - 18:17 - Güncelleme: 28 Mayıs 2017 - 18:43

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında iddiasız Osmanlıpsor deplasmanına çıkan Rizespor, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanarak ligde kalma umutlarını son haftaya taşıdı. 

Osmanlı Stadı'nda oynanan karşılaşmada perdeyi açan isim 7. dakikada Adam Maher oldu ve ev sahibi 1-0 öne geçti. Ancak 42'de sahneye çıkan Davide Petrucci, takımının beraberlik golünü kaydetti ve takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdi.

İkinci yarının hemen başında 47'de ile Leonard Kweuke ile penaltı kaçıran Karadeniz temsilcisi, sadece beş dakika sonra 52'de Kamerunlu futbolcunun golüyle 2-1 öne geçti ve sahadan bu skorla galip ayrılarak umutları son haftaya bıraktı. 

SON 4 HAFTADA 3. GALİBİYET

Ligde kalmak adına iki hafta önce en önemli rakiplerinden Gaziantepspor'u mağlup eden Rize, bu hafta da Bursaspor'un kaybetmesiyle umutlarını koruyarak Osmanlı'yı devirdi. Karadeniz ekibi bu sonuçla son 4 maçta 3. kez kazandı. 

HER ŞEY GELECEK HAFTA BELLİ OLACAK

Bugün kazanarak puanını 33'e yükselten Rizespor, 16. basamaktaki yerini korurken 15. Bursaspor ile puan farkını 2'ye indirdi. Gelecek hafta Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayacak Karadeniz ekibi, bu maçı kazanması durumunda Bursaspor'un Trabzonspor'a kaybetmesini ya da berabere kalmasını bekleyecek. Bu ihtimaller gerçekleşirse Hikmet Karaman'ın ekibi ligde kalacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum