Bursaspor yoluna kayıpsız devam ediyor

Süper Lig’in 5.haftasında Yeni Malatyaspor deplasmanına konuk olan Bursaspor sahadan 4-2’lik bir galibiyetle ayrıldı. Ertuğrul Sağlam’ın istifasıyla hocasız kalan ev sahibinin başında Sportif Direktör Ali Ravcı vardı.

Bursaspor yoluna kayıpsız devam ediyor
16 Eylül 2017 - 18:45

Karşılaşmaya ev sahibi Yeni Malatyaspor alışılmış taktiğini değiştirirken 4-1-4-1 formasyonu ile maça başladı. Geçen haftaki Akhisar maçı 11’ini koruyan Bursaspor 4-2-3-1 formasyonu ile mücadeleye başladı.

Bursa soyunma odasına rahat gitti

Mücadelenin başlama düdüğünün ardından iki takımda kontrollü oynayarak rakibine fırsat vermek istemedi. Kanat hücumları ile etkili olmak isteyen Bursaspor, aradığı golü mücadelenin 12.dakikasında buldu. Bursaspor’da kullanılan köşe vuruşunda Yeni Malatyasporlu Mina ve Aytaç topu uzaklaştıramadı.

Topu önünde bulan Ekong sert bir vuruşlar Bursaspor’u 1-0 öne geçirdi. Geriye kalan yarım saatte Bursaspor agresifliğini arttırdı. Karşılık olarak Malatyaspor beklerini hücumda değerlendirmek istesede, karşılık bulamadı. 45+3’te Hızla gelişen Bursaspor atağında Pablo Martin Batalla, ceza sahasında topla buluştu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Arjantinli yıldız skoru 2-0’a getiren golü kaydetti.

Timsah kaçtı Malatya kovaladı

Bursaspor ikinci yarıya golle başladı. 48. dakikada yeşil beyazlılarda ceza sahasına yapılan ortada seken topu takip eden Kembo, topu ağlarla buluşturdu ve takımını 3-0 öne geçirdi. Üçüncü golün ardından Yeni Malatyaspor’un baskısı kırıldı ve Bursaspor oldukça rahat pas yapmaya başladı.

63. dakikada Bursaspor’da ileri çıkan Aziz Behich topu, ceza sahasındaki Bogdan Stancu ile buluşturdu. Stancu savunma gecikince rahat bir vuruşla takımını 4-0 öne geçirdi. Maçın temposunun düştüğü dakikalarda rakip sahaya iyi yerleşen Yeni Malatyaspor’da Khalid Boutaib topla buluştu.

Net bir vuruşla skoru 4-1’e getirdi. Golle umutlanan ev sahibi 79.dakikada köşe vuruşu kazandı. Kullanılan köşe vuruşu sonrası karambolde Adem Büyük iki kişiden sıyrılıp vuruşunu yaptı.

Ağlara giden topa son anda Dening dokundu ve farkı ikiye indirdi. Kalan dakikalarda ev sahibi baskısını arttırsada maçta daha fazla gol sesi çıkmadı ve mücadele Bursaspor’un 4-2’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

 Paul Le Guen yönetimindeki Bursaspor bu galibiyetiyle puanını 9’a yükseltirken, ev sahibi Yeni Malatyaspor bu sezonki 3.mağlubiyetini aldı ve haftayı 4 puanla tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum