Buruk: Bizim için rüya gibi bir dönem geçti

Süper Lig'de sezonunu 7. sırada tamamlayan Akhisar Belediyespor'da teknik direktör Okan Buruk, yeni sezon için çok daha büyük hayallerinin olduğunu, bunun için öncelikle kadrolarını korumaya odaklandıklarını belirtti.

Buruk: Bizim için rüya gibi bir dönem geçti
05 Haziran 2017 - 15:43

Spor Toto Süper Ligi, 6 maçlık galibiyet serisinin ardından son haftada Karabükspor karşısında aldığı mağlubiyetle kapatan Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Buruk, takımın sezonu başarılı şekilde bitirdiğini ifade etti.

Takımın başına gelirken kadro yapısının çok kaliteli olduğunu, kulübün yapısını bilmesinin işini kolaylaştırdığını ifade eden Buruk, takıma çok çabuk adapte olduğunu belirtti.

MUCİZE

Genç teknik adam, bu adaptasyon sürecine Başakşehir galibiyetiyle başlamalarının önemli olduğunu kaydederek, “Bu müsabakayla oyuncularımızın güvenleri yerine geldi ve çıkışın başlangıcı olduğunu gösterdi. Çok zor görünen görev, iyi başlayınca, özellikle oyuncuların güveni zamanla kendine gelince bir mucizeye dönüştü.  Oyuncularımızın kendilerine güveninin geri gelmesi, takımı yukarıya taşıma gayretimiz, bizi şu anda bulunduğumuz yere getirdi” dedi.

DİZİLİŞ DEĞİŞTİ BÖYLE OLDU

Önceki teknik direktörler Cihat Arslan ve Tolunay Kafkas'ın kadronun oluşumunda katkıları olduğunu belirten Buruk,  göreve geldikten sonra dizimlişi değiştirdiklerini ve özellikle ilk iki maçtan sonra daha hücumcu oyuncuları tercih ettiklerini söyledi.

“BU İNANILMAZ BİR BAŞARI”

Akhisar’ın hocası Buruk, futbolcuların inanılmaz bir istekle mücadele ettiğini belirterek, konsantrasyon eksikliğinin takımı çok farklı yerlere götürebileceğini söyledi.

Futbolcuların kazandıkça büyük zevk aldığını belirten Okan Buruk, “Bizim için rüya gibi bir dönem geçti. İnanılmaz bir başarı. Ligde şampiyonluğa oynayan takımlar zaman zaman böyle seriler yakalar ama çok golün atıldığı, golün yenmediği bir seri yakalamak özellikle bizim ligimizde çok zor. Oyuncularım bunu başardı, bizim için önemli olan bunu önümüzdeki sene de devam ettirmek” ifadesini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum