Carlos Kameni sona doğru

Fenerbahçe, sezona iddialı bir takım oluşturma hedefiyle girerken kaleci transferinde Carlos Kameni üzerinde duruyor.

Carlos Kameni sona doğru
15 Haziran 2017 - 16:46 - Güncelleme: 15 Haziran 2017 - 16:49

Aykut Kocaman’ın takımın başına geçmesiyle birlikte gelecek sezonda yeni bir yapılanmaya giden Fenerbahçe, kaleci transferine sıcak bakıyor.

İngiltere’nin köklü kulüplerinden Arsenal’in Kolombiyalı file bekçisi Ospina’ya talip olan sarı-lacivertli ekip, yükselen maliyet nedeniyle transferden vazgeçmiş durumda.

Arsenal’in gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’nde yer alacak olması takımı kaleci transferinde geri plana itti. Arsene Wenger’in daha fazla süre vermeyi temenni etmesi durumunda takımda kalmak istediğini belirten Ospina, bu bağlamda Fransız teknik adamın radarına takıldı. Arsenal, 10 milyon euroya yakın bir bonservis talep etmesi transferin önüne set ördü.

ROTA KAMENI

İlk tercihi Ospina olan Fenerbahçe, transferde engellere takılınca alternatif isim olan Carlos Kameni’ye yöneldi. Bu sezon Malaga’da 35 maçta görev alan tecrübeli file bekçisi 48 gol gördüğü kalesini 8 kez gole kapattı.

Malaga ile sağlanan temasların ardından oyuncuya Fabiano formülü uygulanacak. Fenerbahçe, kiralık olarak Kameni’yi kadrosuna katmak istiyor. FFP kıskacında mevcut bölgelerin ardından kaleciye yoğunlaşmak isteyen yönetim, kiralama yönteminin oluşması durumunda oyuncuyu renklerine katacak.


“KİRALIK GİT”

Malaga, Kameni’nin yıllık maliyeti nedeniyle oyuncunun ayrılmasına sıcak bakıyor. 2020’ye kadar sözleşmesi bulunan kaleciye, “İstersen kiralık git, sonra geri gel” mesajı verildi.

Fenerbahçe, şartların oluşması durumunda Carlos Kameni’yi kiralık olarak kadrosuna katacak.

KOCAMAN’IN KALECİ İSTEĞİ

Süper Lig’de ve Avrupa’da boy gösterecek olan Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nı da düşünerek uzun maratonda kadroda alternatif yaratmak istiyor. Aykut Kocaman, “Volkan Demirel tek ana kaleci olarak gözüküyor. Hedefimizin her kulvarda final olmasıyla birlikte en az onun klasında bir kaleciye ihtiyacımız var” diyerek kaleci transferinin gerekliliğine değindi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum