Cengiz Ünder adım adım yükseliyor

İlk kez mücadele ettiği Süper Lig’de Medipol Başakşehir formasıyla büyük başarılara imza atan 19 yaşındaki futbolcu, A Milli Takım’daki ilk resmi maçında ilk golünü de attı.

Cengiz Ünder adım adım yükseliyor
12 Haziran 2017 - 09:58 - Güncelleme: 12 Haziran 2017 - 10:01

A Milli Takım’ın Kosova ile dün akşam oynadığı 2018 Dünya Kupası eleme grubu maçında skoru 2-1’e getiren golü atan 19 yaşındaki Ceniz Ünder, Ay-Yıldızlı formaya iyice ısınıyor.

Teknik direktör Fatih Terim’in sürpriz yaparak Kosova maçının 11’ine aldığı genç futbolcu, ilk resmi maçında ilk golünü atmanın sevincini yaşadı.

MOLDOVA’YA DA ATMIŞTI

Ay-Yıldızlı ekibin 27 Mart’ta Eskişehir’de Moldova ile oynadığı ve 3-1 kazandığı özel maçta da bir gol atan Cengiz Ünder, dördüncü kez giydiği A Milli Takım formasıyla ikinci golüne imza atmış oldu.

İzmir ekibi Altınordu’nun altyapısından yetişen ve geride bıraktığımız sezonun başında Medipol Başakşehir’e transfer olan milli yıldız, Türk futbolunun geleceği olarak görülen isimler arasındaki yerini aldı.




ALTINORDU’DAN PAYLAŞIM

TFF 1. Lig’de mücadele eden ve hem kendi liginde, hem de Süper Lig’de kadrosundaki tüm futbolcuları yerli olan tek kulüp olan Altınordu da dün geceki maçtan sonra resmi sosyal medya hesabından Cengiz Ünder ile ilgili bir açıklama yaptı. İzmir ekibi, takipçileriyle yaptığı paylaşımda, “Evladımız Cengiz Ünder’in adım adım yükselişini büyük bir gururla izliyoruz” ifadesini kullandı.

BAŞAKŞEHİR’E KATKISI

Cengiz Ünder, bu sezon da ilk kez giydiği Medipol Başakşehir forması ile 43 resmi maça çıkmış, 9 gol, 8 asistlik performansıyla Süper Lig’i ikinci tamamlayan, Ziraat Türkiye Kupası’nda final oynayan turuncu-lacivertli ekibe önemli katkılarda bulunmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum