Cengiz ve Çağlar projeydi

Ülkemizde tesisleştirme ve son yıllarda Türk futboluna kazandırdığı oyuncularla gündeme gelen Altınordu’nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Cengiz ve Çağlar projeydi
09 Haziran 2017 - 14:32

TFF 1. Lig takımlarından Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, Türk futbolunda kendileri gibi altyapıya önem veren kulüplerin artmasıyla çoğu şeyin değişeceğini ifade etti.

“İstikrarın antrenör gelişimi ve kulüp yapılanması üzerine etkisi" konulu panelde konuşan Eroğlu, Altınordu'ya Türk futbolunu farklı bir boyuta geleceğini ifade etti.

10 YILLIK SÜREÇ

Gelinen noktada temelleri 10 yıl önce atıp, sistemli bir şekilde çalıştıklarını aktaran Eroğlu, "Bizimle aynı yolda yürüyebilecek 5-10 tane daha kulüp çıksa her şey değişecek" dedi.


CENGİZ YURTDIŞINA GİTMELİ

Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder'in bir plan dahilinde yetiştiğini anlatan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'de planlar sezonluk hatta aylık yapılıyor. Oysa Avrupa'nın köklü kulüplerine baktığınızda bunun tam tersi bir yapılanma görürsünüz. Çağlar ile Cengiz, bizim için uzun vadeli birer projeydi. Bulduk, yetiştirdik ve futbola armağan ettik. Burada aldıkları eğitimin karşılığını şimdi alıyorlar. Çağlar'ın Bundesliga'nın en iyi savunmacılarından biri olmasını gururla izliyoruz. Bana göre Emre Mor'dan çok daha iyi bir oyuncu olan Cengiz, kendisini daha da geliştirecek ve bunu zirveye çıkarabilmesi için Çağlar gibi Avrupa'ya gitmesi gerektiğini düşünüyorum"

FREIBURG 6 MİLYON

Öte yandan Çağlar Söyüncü’nün takımı Freiburg, Cengiz Ünder için 6 milyon euroluk teklif yapmanın hazırlığında. Önümüzdeki günlerde netlik kazanması beklenen teklif için Başakşehir’in vereceği karar merak konusu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum