Doğru yolu bulmamız lazım

UEFA Genel Kurul Üyesi ve Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Arda Turan konusunda, “Arda'nın neden böyle davrandığını sorgulamamız lazım. Yanlış yaptı. Herhalde doğrusunu bulacağız ve olumlu çözümlenecek, buna inanıyorum” dedi.

Doğru yolu bulmamız lazım
09 Haziran 2017 - 14:46

Futbol Federasyonu’nun Ankara’da düzenlenen olağan mali genel kurulunda A Spor’un sorularını yanıtlayan UEFA Genel Kurul Üyesi ve Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Arda Turan konusunda açıklamalarda bulundu. 

“ARDA BİZİM YÜZÜMÜZ”

Yardımcı, “Arda bizim ülkemizde ve dünya futbolunda yüzümüz. Büyük bir yetenek. Böyle yetenekler kolay yetişmiyor. Bu yeteneklerimize sahip çıkmamız lazım. Uçakta yaptığı yanlış. Arda neden böyle davranıyor, düşünüyor? İşte bizim bunu sorgulamamız lazım. Dünya yıldızı, futbolumuzu Avrupa’da temsil eden rol modellerimize sahip çıkmamız gerek. İnsanların özel alanına da girmemek lazım. Basınımıza ve hepimize büyük iş düşüyor. Algıda mı sorun var? Bunları sorgulamak lazım. Biz de üzgünüz. Herhalde doğrusunu bulacağız ve olumlu çözümlenecek diye inanıyorum” diye konuştu. 

“YETENEKLERİ SAHİPLENMELİYİZ”

Arda’nın tekrar dönmesi konusunda bir görüşme yapılmadığını belirten Yardımcı, “Tekrar dönmesi konusunda bir görüşme olmadı ama benim söylediğim daha genel. Ülkemizdeki değerlerimizi aşağıya çekiyoruz. Arda gibi yetenekleri nasıl sahiplenmeliyiz. Bu duruma düşürmemek lazım. Onu da düşünmek gerek. Özel alanlara girilmemesi gerektiğini anlatmak ve böyle sorunlarla karşılaşmamak gerek. Yıldırım Demirören de bunları söyledi. Arda Turan’a gösterilen tepkilerden biri de referandumdaki duruşudur diye düşünüyorum. Yaptığının yanlış olduğunu anlatmak lazım. Doğru yolu bulmamız lazım” ifadelerini kullandı. . 

“2019 VE 2024 ŞINSIMIZ VAR”

“2019 için Beşiktaş Vodafone Park aday. Bakü ve Sevilla da aday. Bizim şansımız yüksek” diyen UEFA Genel Kurul Üyesi Servet Yardımcı, “Real Madrid- Juventus maçına baktığımızda Cardiff yürüme mesafesindeydi. Ulaşım kolay olmuştu. Bu da takdirle karşılandı. Vodafone Park’ın lokasyonu da dünyanın ender yerlerinden biri. 2019 için şansımız var. 2024 için dosyamızı henüz bitirmedik. Eylül ayını bekliyoruz. Pozitif düşünmemizde fayda var” diyerek sözlerini tamamladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum