Frank Lampard'ın sonu nasıl geldi?

Sezon başında Avrupa'da transferin en hızlı takımı olan, yaptığı hamlelerle büyük ses getiren Chelsea, buna rağmen başarıyı yakalayamazken fatura Frank Lampard'a kesildi... Biz de Lampard ve Chelsea arasındaki ayrılık hikayesini masaya yatırdık.

Frank Lampard'ın sonu nasıl geldi?
26 Ocak 2021 - 15:44
FUTBOO  Premier League'de son şampiyon Liverpool'un teknik direktörü Jürgen Klopp, Chelsea için ''En geniş kadro onlarda, bence Chelsea bu sezonun şampiyonluk favorisi'' açıklamasını yapmıştı. Evet, kadroları oldukça geniş ve heyecan verici. Sezona da iyi bir giriş yapmışlardı. Hatta şampiyonluk adayları arasında da ismi geçiyordu. Ama ne olduysa ondan sonra oldu...

Chelsea, FA Cup'ta Luton'u 3-1 mağlup ederken Stamford Bridge'de ''Lampard'a güveniyoruz. Geçmişte, şimdi ve gelecekte...'' yazılı bir pankart dikkat çekiyordu. Bu pankartı görmemizin üzerinden henüz 24 saat geçmeden Lampard ile yolların ayrıldığı açıklandı. Biraz bizdeki gibi durum.... Teknik direktörümüzün arkasındayız dedikten sonra yolların ayrılması gibi. 

2021 yılına korkunç bir şekilde başlayan Chelsea, hal böyle olunca lider Manchester United'ın 10 puan gerisine düştü. Sadece MANU değil, Liverpool, Tottenham ve Manchester City'nin de gerisindeler. Frank Lampard ile de ayrılık kararı alındı. Peki Chelsea'de ters giden şey ne, Lampard hatayı nerede yaptı?

Kadro olarak ligin en iyilerinden

Futbolcu kalitesi bakımından Chelsea, ligin en iyilerinden birisi diyebiliriz. Transfere ihtiyaçları yok gibi aslında. Zaten sezon başında çok sayıda tranfer yaptılar ve kadro oldukça geniş. Yeni transferlerle takımı daha çok karıştıracakları beklenmeyebilir. Kai Havertz'i 80 milyon euro, Timo Werner'i 53 milyon euro, Ben Chilwell'i 50 milyon euro, Hakim Ziyech'i 40 milyon euro ödeyerek kadrolarına kattılar. Harcanan para hiç de az değil.
Forvet eksikti, Bundesliga'dan gol makinası Werner alındı. Orta sahadan hücum katkısı azdı, Havertz ve Ziyech geldi. Savunma en sıkıntılı bölgeydi Thiago Silva ve Ben Chilwell transfer edildi. Kaleci Kepa çok gol yeniyor dendi, Edouard Mendy getirildi. Hepsi için 'iyi oyuncu' diyebiliriz. Hatta iyiden de öteler. 

Artık eleştirilen Frank Lampard olmuştu...

Durum böyle olunca da gözler futbolculardan çok Frank Lampard'a dönmüş durumdaydı. İngiliz basını artık Lampard'ın durumunu tartışır hale gelmişti. Hücum düşünen ve sezona da oldukça iyi giren Lampard için yapılan eleştiriler pek de haksız değildi aslında. Futbolcular gerçekten iyi ama kullanma şekilleri biraz yanlıştı sanki.

Werner kanat, Havertz 8 numara oldu

Geçen sezon Bundesliga'da 28 gol atan Timo Werner, Lampard'ın Chelsea'sinde kanat futbolcusu oldu. Lampard, Werner'i forvet olarak değil de ya sağ ya da sol kanat olarak kullanmaya çalışıyor. Forvette Abraham ve Giroud ikilisinden birini kullanma sevdası yüzünden Werner gibi bir golcü kanata hapsoldu. Tabii gol sayısı da bir hayli düşük kaldı. Ligde attığı gol sayısı sadece 4.

Yine geçen sene Bundesliga'da fırtına gibi esen Kai Havertz, bu sene Chelsea'de henüz beklenen performansı sergileyemedi. Almanya'da 10 numara pozisyonunda oynuyordu, Chelsea'de Werner gibi onun da pozisyonu değişti.  4-3-3'ün iç orta sahası oynamak zorunda kalıyor. 10 değil, 8 numara gibi oynatılıyor. Geleceğin en büyük yıldız adaylarından gösteriliyor ama böylesi yetenekli bir oyuncu için de yeni bir pozisyona alışmak zaman alıyor. Tabii Havertz'den de daha fazlası beklenirdi, o ayrı bir konu. Premier League'de 15 maçta sadece 1 gol ve 3 asistle oynayabildi. 

Mount ve Abraham takıntısı

Lampard'a yapılan suçlamalardan birisi de bazı oyuncuları gereğinden fazla kullanması. Mason Mount gibi. Mount, Lampard zamanının en fazla oynayan hücum futbolcuları arasında. Genç hoca, Abraham'ı da bol bol kullanmaya çalışıyor. Tamam iyi futbolcular ama geniş kadroda biraz fazla kullanılmış olabilirler. 

Güzel başlayan hikayenin acıklı sonu

Sonuç olarak Chelsea'de oyuncular heyecan veriyor ama oturmuş bir sistem henüz yok. Ya Lampard, inatlarından vazgeçip takımı beraber oynamaya ikna edecekti ya da yeni bir hoca ve sistemle Chelsea bir kez daha başarı arayacaktı. İkinci şıkkı çok denediler, Roman Abramovich tam 12 kez hoca değiştirdi. Bir kez daha B planını devreye sokmaya karar verdi. Hikaye güzel başladı ama bu işte durumlar çok çabuk değişebiliyor. Güle Güle Frank Lampard.

YORUMLAR

  • 0 Yorum